Lovasok.hu
  

Lovastusa verseny 2015. június 19-21., Nagykanizsa
Idén tizennyolcadik alkalommal rendeznek Nagykanizsán nemzetközi jellegű lovastusa versenyt. A 2015-ös évben négy nemzet lovasai mérkőznek meg. Bárki ingyenesen látogathat az eseményre.

  • Időpont: 2015. június 19-21., 9:00
  • Helyszín: Nagykanizsa
  • Belépés: Ingyenes
     
A lovastusa a legkomolyabb kihívást jelenti a lovassportok között, hiszen igen magas szintű sokoldalúságot követel ló és lovas részéről egyaránt. Három napon keresztül, három különböző versenyrészből kell teljesíteniük: díjlovaglásból, természetes akadályokkal tűzdelt tereplovaglásból és díjugratásból.

A hétvégén nem csak a hazai lovastusa (military) mezőnye költözik a nagykanizsai Csónakázó-tóhoz, hiszen június 19-21. között már a tizennyolcadik ilyen jellegű versenyét rendezi a Kanizsa Lovasklub.

Végh Csaba, a dél-zalai lovasklub elnöke szerint, az elmúlt évekhez hasonlóan, az idei verseny is három napos lesz.

Pénteken a díjlovaglás, szombaton a legnehezebb, egyben a látványos terepverseny lesz látható, vasárnap pedig a díjugratás következik.

Az idei versenyre négy nemzetet regisztráltak a szervezők, mivel a magyarokon kívül jönnek osztrákok, illetve érkezik finn és szlovén lovas is. Hetvenhatan jelezték indulásukat a nemzeti, valamint nemzetközi számokban és a résztvevők ezúttal is új pályavonalat teljesíthetnek szombaton - új elemekkel is egyben. A kanizsai színeket Tamás Bianka és Egyed László képviseli a három nap során. A remek szakmai rálátással sem lesz probléma a hétvége folyamán, hiszen időközben az úgynevezett zsűri-torony is újjáépült, mely már nem a legjobb állapotban volt.

A programok mindhárom nap reggel 9 órakor kezdődnek és ingyenes a látogatás.

Ám ezzel nem fejeződik be a lovassport "félidény" Kanizsán, hiszen június 27-én gyermek utánpótlás, míg egy nappal később régiós díjugrató fordulóra kerül sor, majd július 4-én kettes fogathajtó versenyt rendeznek a Csónakázó-tónál.

 

 

 

 

2015.06.15.
Fotó: sarkozicsaba.lapunk.hu
Forrás: Kanizsaujsag.hu

Időpont:

2015 Június 19. - 21.
Helyszín:

Nagykanizsa (Zala megye - Magyarország)
Hozzászólások:


Közelgő események:
  • Ügető versenynapok a Kincsem Parkban
    Március 24.
  • Ügető versenynapok a Kincsem Parkban
    Március 31.
  • Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show
    Május 4. - 6.

 
Horze Lovasáruház   Decathlon   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Vetashop webáruház   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés