Vadlovak világa kiállítás nyílt
Przewalski-lovas kiállítás nyílt Kispesten Haga Zsuzsanna képeivel. A kiállítás június 22. és augusztus 25. között díjtalanul megtekinthető.

A szilaj és szelídíthetetlen Przewalski-lovak, a háziasított ló egyetlen vadon élő ősei.

  • Helyszín: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár, 1192 Budapest, Petur u. 7.
  • Időpont: 2017. június 22. - augusztus 25.
  • Díjtalanul megtekinthető nyári nyitva tartási időben.

A Pentezugi Vadlórezervátum környezetét szigorúan őrzik, ezért a világ legnagyobb Przewalski-ló populációja turisták számára nem látogatható. A világon élő összesen 1900 vadlóból több mint 300 a pentezugi tenyészálományban, illetve a Hortobágyi Vadasparkban található.

A vadlovak a vadaspark legfontosabb állatai, mivel a fajt a kipusztulás széléről sikerült megmenteni. Az első lovak 20 évvel ezelőtt érkeztek a Hortobágyra különböző európai állatkertekből és vadasparkokból. Tenyésztésük olyan sikeres volt, hogy a pentezugi populációból számos lovat más helyekre szállítottak: a Budakeszi Vadasparkba, vagy egy ausztriai vadló rezervátumba, de néhány kancát Mongóliában történő visszavadításra is kiválasztottak.

A rezervátum területére éveken keresztül csak etológiai és ökológiai vizsgálatokat végző biológusok, és diplomamunkát készítő egyetemi hallgatók tehették be a lábukat. Haga Zsuzsanna fotós most bebocsátást kapott a lovak közé, napokig követte és fotózta a ménest, most pedig a nyilvánosság elé tárja a lencsevégre kapott pillanatokat.

2017.07.03.
Forrás: Wkk.kispest.hu, Hnp.hu

Időpont:

2017 Június 22. - Augusztus 25.
Helyszín:

1192, Budapest XIX. (Magyarország)
Petur utca 7.
Hozzászólások:


Közelgő események:
  • Mozgásfejlesztés lóháton képzés
    Április 16. - Október 28.
  • Lóháton a Kunhalmok világába
    Április 28. - 29. 24:00
  • Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show
    Május 4. - 6.
  • Attila Kincsei Túra II. - Lovasok.hu Kártya kedvezménnyel
    Május 6. 13:00 - 13. 10:00
  • Alternatív Képességfejlesztő Lovasterapeuta Képzés
    Szeptember 1. - 2019 1.

 
Horze Lovasáruház   Decathlon   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Vetashop webáruház   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés