Lovasok.hu
  

Barokk pompa az Epona andalúzaival és a Lovasok.hu-val
A Bécsi Spanyol Lovasiskola budapesti előadásának kivetített záróképe, egy lovas operába ágyazott esküvő kel életre a Schielleiten kastélyban július 13. és 16. között. Ne hagyd ki a világhírű operaénekesekkel, korabeli hangszereken játszó nagyzenekarral és az Epona Spanyol Lovasiskola andalúz ménjeivel tarkított előadássorozatot, utazz a Lovasok.hu-val Stájerországba!

 • Időpont: 2017. július 13-16., minden este 21 órai kezdéssel
 • Helyszín: Stubenberg am See, Schielleiten kastély

Barokk kastély barokk lovakkal

A Schielleiten barokk kastély a stájerországi Stubenberg am See-ben rendszeresen ad otthont kulturális eseményeknek. A Stájer Ünnepi Játékokat évente rendezik meg, melynek részeként most egy érdekes, a barokk korban gyökerező előadásforma kel életre négy estén át, hozzá méltó, meseszép környezetben.

A pompás kastélypark művészvendégei a zenészek, énekesek, táncművészek idén andalúz lovakkal és lovasaikkal bővülnek. Az Epona Lovasiskola csapata négy alkalommal lép fel a La Margarita előadás keretében. A lovak koreográfusa Borsó Dorottya.

Királyok és császárok időtöltése

A szervezők egy olyan különleges művészeti ágat kívánnak újraéleszteni, melyben egyesül a klasszikus idomítólovaglás magasiskolája, a barokk zene pompája, és az opera drámaisága. Így született meg a La Margarita névre keresztelt előadás, melynek története a mondabeli hősről, Herkulesről, s a heszperidák kertjének csábító aranyalmájáról szól. Az előadás eredetijét I. Leopold császár állíttatta színpadra 1667-es bécsi esküvője alkalmából.

Schielleiten kastély

Vendégszereplők Magyarországról

Az Epona Spanyol Lovasiskola neve mára már fogalom a barokk ló és a klasszikus lókiképzés hazai rajongói számára. Az iskola 2007-ben alakult, ám a hazai lóállomány összeállításával és a klasszikus lovasművészet tanulmányozásával már ezt megelőzően elkezdte megalapozni tevékenységét. 

2008-ban a jerezi Spanyol Lovasiskolát alapító Alvaro Domecq istállójából érkezett hozzájuk 9 magasan képzett mén és 15 kanca, kiegészítve a már meglévő, képzett ménekből álló lóállományukat. Az Epona így az oktatás és fellépések mellett tenyésztői tevékenységét is magasabb létszámmal folytatta. A magasan képzett mének a legelitebb spanyol vérvonalakat őrzik és az ugyanezen vérvonalakból származó kancacsalád biztosítja számukra az utánpótlást.

2009-ben régi vágyuk vált valóra, amikor elsőként léptek fel a Budai Vár Oroszlános udvarában, így tisztelegve a háború előtt működő Magyar Spanyol Lovasiskolának, amely Európa-szerte nagy hírnévnek örvendett.

Az Epona Spanyol Lovasiskola azóta is folytatja oktatói és tenyésztői tevékenységét, melynek eredménye színvonalas bemutatókon válik láthatóvá.

Tartalmas esték várnak Rád

Az előadások július 13. és 16. között minden este 21 órakor kezdődnek, és rossz idő esetén sem maradnak el, hiszen a tribünök fedettek.

Dőlj hátra és hagyd, hogy elrepítsünk Stájerország tündérmeséjébe. Ha velünk tartasz, garantáljuk, hogy életre szóló élményben lesz részed! Regisztrálj, hogy elsőként foglalhasd le helyedet:

2017.03.20. Andics Bernadett
Forrás és fotók: Styriarte.comEpona.hu
Schloesserstrasse.com

Időpont:

Július 13. - 16.
Helyszín:

Hozzászólások:


Közelgő események:
 • Kapcsolódj ki az Equital Lovasudvarban
    Január 1. - 2018 1.
 • Kétnapos ópusztaszeri lovas program csoportok számára
    Január 1. - December 31.
 • Free Horse Style Akadémiai Képzések Török Györggyel
    Január 1. - December 31.
 • Kincsem film - március 16-tól a mozikban
    Március 16. - Május 16.
 • Országos Minősítő Díjugrató Verseny és Grand Prix Kiskunhalason
    Április 28. - Május 1.
 • Díjlovagló Verseny Márikálnokon április 28. és május 1. között
    Április 28. - Május 1.
 • Bábolnai Távlovagló Közép-Európa Kupa
    Április 28. - 30.
 • Érsekhalmi Fogathajtó Verseny 2017. április 29-én
    Április 29.
 • Free Horse Style Alapképzés Török Györggyel
    Április 29. - 30.
 • Ügető versenynap a Kincsem Parkban
    Április 29.
 • Díjlovagló Verseny Baján 2017. április 29-én
    Április 29.
 • Díjugrató Verseny Simonpusztán április 29-én
    Április 29.
 • XXII. Hintók Versenye Sárbogárdon
    Április 29. 08:00 19:00
 • Western Rajtengedélyvizsga Áporkán 2017. április 29-én
    Április 29.
 • Sárbogárdi Fogathajtó Verseny 2017. április 29-én
    Április 29.

 
Horze Lovasáruház   Decathlon   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Vetashop webáruház   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés