Lovasok.hu
  

Barokk pompa az Epona andalúzaival
A Bécsi Spanyol Lovasiskola budapesti előadásának kivetített záróképe, egy lovas operába ágyazott esküvő kel életre a Schielleiten kastélyban július 13. és 16. között. Ne hagyd ki a világhírű operaénekesekkel, korabeli hangszereken játszó nagyzenekarral és az Epona Spanyol Lovasiskola andalúz ménjeivel tarkított előadássorozatot Stájerországban!

 • Időpont: 2017. július 13-16., minden este 21 órai kezdéssel
 • Helyszín: Stubenberg am See, Schielleiten kastély

Barokk kastély barokk lovakkal

A Schielleiten barokk kastély a stájerországi Stubenberg am See-ben rendszeresen ad otthont kulturális eseményeknek. A Stájer Ünnepi Játékokat évente rendezik meg, melynek részeként most egy érdekes, a barokk korban gyökerező előadásforma kel életre négy estén át, hozzá méltó, meseszép környezetben.

A pompás kastélypark művészvendégei a zenészek, énekesek, táncművészek idén andalúz lovakkal és lovasaikkal bővülnek. Az Epona Lovasiskola csapata négy alkalommal lép fel a La Margarita előadás keretében. A lovak koreográfusa Borsó Dorottya.

Királyok és császárok időtöltése

A szervezők egy olyan különleges művészeti ágat kívánnak újraéleszteni, melyben egyesül a klasszikus idomítólovaglás magasiskolája, a barokk zene pompája, és az opera drámaisága. Így született meg a La Margarita névre keresztelt előadás, melynek története a mondabeli hősről, Herkulesről, s a heszperidák kertjének csábító aranyalmájáról szól. Az előadás eredetijét I. Leopold császár állíttatta színpadra 1667-es bécsi esküvője alkalmából.

Schielleiten kastély

Vendégszereplők Magyarországról

Az Epona Spanyol Lovasiskola neve mára már fogalom a barokk ló és a klasszikus lókiképzés hazai rajongói számára. Az iskola 2007-ben alakult, ám a hazai lóállomány összeállításával és a klasszikus lovasművészet tanulmányozásával már ezt megelőzően elkezdte megalapozni tevékenységét. 

2008-ban a jerezi Spanyol Lovasiskolát alapító Alvaro Domecq istállójából érkezett hozzájuk 9 magasan képzett mén és 15 kanca, kiegészítve a már meglévő, képzett ménekből álló lóállományukat. Az Epona így az oktatás és fellépések mellett tenyésztői tevékenységét is magasabb létszámmal folytatta. A magasan képzett mének a legelitebb spanyol vérvonalakat őrzik és az ugyanezen vérvonalakból származó kancacsalád biztosítja számukra az utánpótlást.

2009-ben régi vágyuk vált valóra, amikor elsőként léptek fel a Budai Vár Oroszlános udvarában, így tisztelegve a háború előtt működő Magyar Spanyol Lovasiskolának, amely Európa-szerte nagy hírnévnek örvendett.

Az Epona Spanyol Lovasiskola azóta is folytatja oktatói és tenyésztői tevékenységét, melynek eredménye színvonalas bemutatókon válik láthatóvá.

Tartalmas esték várnak Rád

Az előadások július 13. és 16. között minden este 21 órakor kezdődnek, és rossz idő esetén sem maradnak el, hiszen a tribünök fedettek.

2017.03.20. Andics Bernadett
Forrás és fotók: Styriarte.comEpona.hu
Schloesserstrasse.com

Időpont:

Július 13. - 16.
Helyszín:

Hozzászólások:


Közelgő események:
 • Free Horse Style Akadémiai Képzések Török Györggyel
    Január 1. - December 31.
 • Kapcsolódj ki az Equital Lovasudvarban
    Január 1. - 2018 1.
 • Kétnapos ópusztaszeri lovas program csoportok számára
    Január 1. - December 31.
 • Free Horse Style Alapképzés Török Györggyel
    Január 1. - December 31.
 • Ügető versenynap a Kincsem Parkban
    December 16. 14:00 18:00
 • Díjlovagló Verseny Szentán 2017. december 17-én
    December 17.
 • Szürke marha gulya őszi behajtása lóháton Ópusztaszeren
    December 23.
 • Ügető versenynap a Kincsem Parkban
    December 26. 14:00 18:00
 • Ünnepi lovaglás az Ópusztaszeri Akhal Teke Ménessel 2017. december 28-án
    December 28.
 • Ügető versenynap a Kincsem Parkban
    December 31. 14:00 18:00
 • Ügetőszilveszter
    December 31. 13:00 21:00
 • Családi Szilveszter a Balatonnál
    December 31. - 2018 Január 1.
 • Induljunk el! - Kurzusok
    2018 Január 12. - 14.

 
Horze Lovasáruház   Decathlon   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Vetashop webáruház   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés