Lovas elsősegély tanfolyam
Felmerült már benned, hogy ha baleset ér lovaglás közben ki és hogyan tudna neked segíteni, vagy ha más lovast érne baleset tudnád-e, hogy mi a teendő? A domaszéki Pipacs Tanya június 22-i tanfolyamán igazoltan megszerezheted a szükséges elméleti és gyakorlati tudást, hogy baj esetén azonnal és szakszerűen tudj cselekedni!

Lovas Elsősegély Tanfolyam - Balesetvédelem és elsősegélynyújtás a lovardában

Tanulni mindig érdemes, hiszen nem tudhatod, mikor lesz szükség a tudásodra, mely akár életet is menthet!

Képzés típusa: Felnőttképzés

Képzés tartalma:

Elméleti és gyakorlati oktatás az alábbi témákban:

  • Balesetvédelmi ismeretek a lovardában
  • Jellemző balesetek lóközelben 
  • Lovassportági ismeretekkel bővített elsősegélynyújtás

Képzés időtartama: 10 óra

Képzés jogi háttere: 2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről

Képzés ára: 5.000 Ft (a korábbi 15.000 Ft helyett) amely tartalmazza a jegyzetet és a vizsgadíjat!

A Csongrád Megyei Lovasszövetségi tagjai, regisztrált edzők és oktatók részére, a tanfolyam árából kedvezmény igényelhető!

Vizsga: A tanfolyam végén sikeresen vizsgázó résztvevők a Magyar Lovassport Szövetség által elismert kétnyelvű igazolást kapnak kártya formájában, melyet mindig maguknál tarthatnak, valamint egy oklevelet is kézhez vehetnek.

Részletek és jelentkezés: 

E-mailben: kaali@freemail.hu
Telefonon: 06-20-469-43-48
Postai úton: Pipacs Tanya - 6781 Domaszék, Tanya 228.
Jelentkezési lap igénylése sms-ben, e-mail cím megadásával! 
 
 

Családias hangulat, lelkes csapat: így nyújtanak elsősegélyt a lovasok

Az időpont változás sem szegte kedvét annak a tizennyolc résztvevőnek, aki a domaszéki lovas elsősegély tanfolyamra jelentkezett. Az interaktív jellegű, gyakorlatias kurzus családias légkört hozott a Sárkányhegyi Rendezvényházba.

A tanfolyamot egy szakmailag igen magasan képzett, egészségtan tanári diplomával rendelkező intenzívterápiás szakápoló tartotta, aki több szegedi iskolában is oktat és képez mentőápolókat. Egy szimulátor baba segítségével először a lovaséletből merített példákon keresztül a szakápoló megmutatta, mit, hogyan kell csinálni, aztán pedig párokat alkotva a hallgatók is elvégeztek minden gyakorlatot, fogást egymáson többször is.

Ezután szituàciós gyakorlatok következtek, melyeket mindenkinek úgy kellett megoldania, mintha a baj helyszínén, éles szituációban lenne. Ezt követte a vizsga. A vállalkozó szellemű tanulókat két másik intenzívterápiás egészségügyi dolgozó is vizsgáztatta. Minden jelentkező húzott egy lapot, melyen egy baleseti szituáció volt, és azt kellett a gyakorlatban megoldani. Konkrétan el kellett látni a sérültet, be kellett kötözni valakit a sebesülésnek megfelelően illetve megmutatni a babán, hogy hogyan kell újraéleszteni.

A társaság vegyes volt, voltak egészen idős és fiatal résztvevők is, ennek ellenére mindenki komolyan vette a feladatot és bár a hangulat vidám volt, mégis mindenki becsülettel és odafigyeléssel dolgozott és tanult. Természetesen mindenki sikeres vizsgát tett, gratulálunk a résztvevőknek!

2016.05.12. Szűcs Beatrix
Frissítve: 2016.06.08., 06.24.

Időpont:

2016 Június 22.
Helyszín:

Domaszék (Csongrád megye - Magyarország)
Galéria:

Hozzászólások:


Közelgő események:
  • Mozgásfejlesztés lóháton képzés
    Április 16. - Október 28.
  • Lóháton a Kunhalmok világába
    Április 28. - 29. 24:00
  • Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show
    Május 4. - 6.
  • Attila Kincsei Túra II. - Lovasok.hu Kártya kedvezménnyel
    Május 6. 13:00 - 13. 10:00
  • Alternatív Képességfejlesztő Lovasterapeuta Képzés
    Szeptember 1. - 2019 1.

 
Horze Lovasáruház   Decathlon   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Vetashop webáruház   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés