Nemzetközi fogathajtó verseny

A mezőhegyesi lovaspályán május 2-5. között nemzetközi fogathajtó verseny lesz. Ahogy már a neve is jelzi, határokon átívelő megmérettetés lesz, melyre a világ bármely pontjáról jelentkezhetnek a versenyzők. Többnapos program, mely során a pónifogatok három kategóriájának versenyzői, valamint az egyes-, kettes- és négyesfogatok mutatkoznak be. A mezőhegyesi nemzetközi verseny a bajnokságok (VB, EB) után a legmagasabb szintű.

Különösen nagy jelentősége van a négyesfogatok számára, akik Európa Bajnokságra készülnek idén, ráadásul értékes minősítő pontokat gyűjthetnek a téli fedeles világkupára. Hazai szempontból is kiemelt, mert a kettesfogatok számára válogató versenynek számít a szeptember 11-15. között megrendezésre kerülő világbajnokságra. A gyerekek kedvencei, a pónifogatok is világbajnokságra készülnek, melyet ráadásul hazai környezetben, szeptember 25-29. között, Kisbér-Ászáron rendeznek. Számukra a felkészüléshez nagyon fontos helyszín lehet Mezőhegyes.

A versenyzők három versenyszámban bizonyítják felkészültségüket. E három szám összetett eredménye alapján díjazzák majd a fogatokat, kategóriánként.

Program:

2019. május 2. Fiatal lovak minősítője, díjhajtás

2019. május 3. Díjhajtás

2019. május 4. Maratonhajtás

2019. május 5. Akadályhajtás

A lovas programok mellett egész napos gyerek programok és kézműves vásár vár minket, illetve megrendezésre kerül a II. Bográcsos ételkészítő verseny is.

Időpont: 2019. május 2-5.

Helyszín:

Kiállítási Centrum és Lovaspálya

5820 Mezőhegyes, Hársfa utca vége

Forrás: www.menesgazdasag.hu

 • 00

  napok

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc

Dátum

2019 máj 02 - 2019 máj 05

Időpont

All of the day

További információ

További információ

Címkék

Fogathajtás,
Kiemelt

Hely

Kiállítási Centrum- és Lovaspálya
Mezőhegyes, Hársfa utca
Kategóriák

Szervező

Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.
Phone
+36 68 566 566
E-mail
info@menesbirtok.hu
Website
https://www.menesbirtok.hu/

Next Event