Képzés a Magyar Lovasterápia Szövetség szervezésében

A korábbi évekhez hasonlóan a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány 2018 őszén is elindítja képzéseit.

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány 2018 decemberében indítja az E-000793/201/B003 számon engedélyezett felnőttképzési program keretében a Fogyatékos személyek szabadidős- és lovassport oktatója – Fogyatékos személyek lovassportjának kiegészítő ismeretei – SZPK-00066-16-03 4 03 3/1 elnevezésű képzését. A 180 órás képzésre lovas oktató, lovas edző, lovas szakedző végzettségű szakemberek jelentkezhetnek.

Jelentkezési határidő: 2018. november 12.

Bővebb információk a képzésekről a www.lovasterapia.hu weboldalon, a „Képzések” menüpont alatt találhatóak.

E-mail: mltsz@gyermekmento.hu, vagy gbozori@lovasterapia.hu.

Fotó: Gordon Eszter, Kocsis Zoltán, MLTSZ

 

Rendezvény programja

-
Modul A
A fogyatékos személyek szabadidős- és lovassport oktatásához szükséges általános ismeretek a fogyatékosságok köréből (45 óra)
-
Modul B
Fogyatékosság specifikus lovaglásoktatási ismeretek elméletben (65 óra)
-
Modul C
Fogyatékos személyek lovaglás oktatása a gyakorlatban (70 óra)
-
A tanfolyam oktatása modul rendszerben történik. A modulok külön is elvégezhetőek, de a képzés megkezdésétől számítva öt éven belül teljesíteni kell mindhárom modult (A-B és C modulok). A részvételi igazolás minden egyes modul után kiadható. Mindhárom modul teljesítése után a résztvevő záróvizsgára bocsátható. Tanúsítvány csak az A B és C modulok elvégzése, valamint sikeres záróvizsga és lovas vizsga teljesítése után adható ki. Képzési idő: 180 óra, 2 év Az elméleti és gyakorlati órák aránya 30%-70%
-
A tanfolyam záródolgozata
Választott fogyatékossági típus, lovassportághoz kapcsolódó fogyatékosság-specifikus ismeretek írásban való összegzése. A lovas sportágra jellemző felkészítéshez, versenyszervezéshez, stb., kapcsolódó elméleti és gyakorlati munka írásos összefoglalása (minimum 15 oldal, maximum 30 oldal terjedelemben). Ötfokozatú minősítéssel értékelve.
-
A tanfolyam záróvizsgája:
A dolgozat szóbeli megvédése: az elfogadott és minősített záródolgozat megbeszélése, valamint a kiadott témák szóbeli beszámolása, ötfokozatú minősítéssel.
-
Gyakorlati záróvizsga
(edzéstervezés, edzésvezetés, a gyakorlat során elsajátított készségek bemutatása (kezdő, haladó versenyre felkészülő lovas esetén, egyéni edzés, edzés osztályban, meghatározott fogyatékossági típusú lovas esetén).

Dátum

2018 nov 12

Időpont

All of the day

További információ

Részletekért kattints ide

Címkék

Lovasterápia / parasport

Hely

NEMZETKÖZI GYERMEK - MENTŐ SZOLGÁLAT LOVASTERÁPIÁS KÖZPONT
2151 Fót, Vörösmarty tér 2.
Magyar Lovasterápia Szövetség

Szervező

Magyar Lovasterápia Szövetség
Phone
+36 30 683 1557
E-mail
gbozori@lovasterapia.hu
Website
http://www.lovasterapia.hu/kepzesek