Brutális lóbetörés - suttogóknak megnézni tilos

A 26 éves profi lovas múlttal rendelkező, szókimondó Panyi György, ezúttal a "lovas-nyelvészprofesszorok" felé intéz társadalom kritikát. Vigyázat, csak erős idegzetűek olvassák tovább, illetve azok a lovasok, akik értik az iróniát.

Az első kép 2011 év végén készült, amikor Rinkával rókavadászatra indultunk.

Előre bocsátom, hogy csak azok vegyék a bátorságot a képek és videók megtekintéséhez, akik elmúltak tizennyolc évesek, valamint nem szenvednek pszichés betegségben, illetve ha szednek gyógyszert, nem remeg közben a kezük, ami lehetővé tenné, hogy elguruljon a gyógyszerük.

Onnan kezdeném, hogy elkövettem azt az óriási hibát, hogy még 2011-ben kiposztoltam a Facebookra a fenti fényképet, azzal a felirattal, hogy ezt a lovat (Rinkát) én törtem be még az év elején. Eltelt pár év és most 2015-ben valaki megosztotta a Facebookon, amire aztán, állatvédők, nőegyletek, az irgalmas szamaritániusok, lovasprofesszorok, és lovas-nyelvészprofesszorok egyaránt reagáltak.

Tudnillik, az a "betörés" szó az olyan brutális, hogy annak a mai kulturált lovasnemzet társadalmában nincs helye, és szégyelljem magamat hogy képes voltam szegény pacikának ilyen csúnyán a lelkébe tiporni ezzel a "betöréssel".

videó helye

A következő képen az látszik, amint a boxban először felerőszakoltam magamat a ló hátára.

Később a pályán tovább folytatódott az "erőszak":

És ha már lúd, legyen kövér. Rákényszerítettem egy kis lovaglást, vágtát is az első alkalommal. Erről szintén van videó is.

videó helye

Később Jannel együtt kényszerítettük szegény párát terepre, mely gaztettről fényképes bizonyíték készült:

Majd mászatással tetéztük a bajt:

és bank-re fel...

...bank-ről le

Tisztára beleizzadtam, amikor a tengerbe kellett kényszerítenem. Az is tisztán látszik a képeken, hogy tiszta idegbeteg lett a ló, a fent dokumentált eljárás során. Ezért döntöttem úgy, hogy feljelentem magamat.

Az utolsó képen pedig Jan Musgrave látható Rinkával 2014-ben. Ezt a képet enyhítő körülménynek töltöttem fel, mivel azt remélem, hogy a bíróság nem fog halálra ítélni annak okán, hogy az áldozat (Rinka) túlélte a velem töltött erőszakos időszakot, láthatóan szövődmények nélkül.

Ja, majdnem elfelejtettem ünnepélyesen megígérni, hogy ha majd kiengednek a sittről, elvégzem a tanfolyamot...

Panyi György 1975-ben kezdett lovagolni, és 26 évnyi profi lovas karrier áll a háta mögött. Hat és fél évet töltött Németországban, majd telivér lovak betanításával folytatta Írországban. Ő tartja a hivatalos magyar magasugró rekordot: 1997-ben Hortobágyon Django nyergében, meghódítva a 219 cm magas kőfalat magyar rekordot állított fel, melyről videó is készült. Ezt a magyar rekordot azóta sem döntötték meg.

videó helye

2015.01.15. Panyi György,
Forrás: envokazoregsam.blog.hu, dijugratas.lovasszovetseg.hu,