Nyeregszemle Rajzpályázat 2013.

|ƒ programok |ƒ hírek ƒ| regisztráció ƒ| rajzpályázat ƒ| lovas verseny ƒ|
állategészségügyi feltételek | 


Rajzpályázat általános- és középiskolás diákok számára! Nyeregszemle 2013

Immár két esztendeje, hogy megtörtént a Nagy Találkozás, amelyre a Kárpát-medence
minden szegletéből vándoroltak a lovasok, hogy hagyományt teremtve találkozzanak és együtt legyenek Ópusztaszeren, a magyarság e fontos, emblematikus helyszínén.

A lovasok nagy része lóháton vagy fogattal érkezett, sokan jöttek 100-200 km távolságból, de olyanok is voltak, akik 800 km-t tettek meg Erdélyből, a Csíksomlyó lábától Ópusztaszerig.

Tavaly rajzpályázatot hirdettünk a Lakitelek Népfőiskola Alapítvánnyal és a Nyeregszemle
szervezőivel közösen, melyre több száz pályamunka érkezett. Idén ismét meghirdetjük a Nyeregszemle rajzpályázatot, melynek címe: ARANYKOR, témája: Árpád-házi királyaink történelmi cselekedetei.

Engedjétek szabadon a fantáziátokat! Tanulmányaitok, irodalmi és filmélményeitek alapján képzeljétek el és rajzoljátok meg Árpád-házi királyaink történelmi cselekedeteit. Kutassátok fel könyvekben, interneten történelmünk nagyjairól szóló legendákat, ábrázolásokat. Hívjátok segítségül a múzeumok, könyvtárak kincseit, lovas nemzetünk gazdag történelmi múltját. Kattintsatok a Nyeregszemle (www.nyeregszemle.hu) és a Lovas Nemzet (www.lovasnemzet.hu) honlapjára!

Pályázhattok hagyományos rajzokkal, festményekkel, de alkalmazhattok bármilyen kreatív technikát – kollázst, üvegfestést, akár rézkarcot is. Dolgozhattok papírra, fára, textilre – a fontos, hogy az alkotás mérete ne legyen nagyobb az A/4-es méretnél.

Beküldési határidő: 2013. április 30. kedd 24.00

Cím: Lovas Nemzet Szerkesztősége 8244 Dörgicse, Majori utca 5.

e-mailben: lovasnemzet@lovasnemzet.hu

A legszebb pályamunkákat a Nyeregszemle ideje alatt kiállítjuk, de minden rajz felkerül a Nyeregszemle honlapjára is, ahol szavazni is lehet majd rájuk.

Vegyetek részt rajzaitokkal Ti is a Kárpát-medence legjelentősebb lovas találkozóján!A szervezők elérhetősége és általános információkérés:

info@nyeregszemle.hu
Tel.: +36 20 290-3320

Lovasok, ti ezt hívjátok: +36 70 220-3314
(ezen a számon csak fogadni tudjuk a hívásokat,
ha nem vesszük fel, hívjátok később újra)

www.nyeregszemle.hu

Hozzászólások