Az M5 vendége volt Bíró András Zsolt antropológus, a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője

Az M5 tévécsatorna “Ez itt a kérdés” kulturális magazinja a január 1-én megalakult Magyarságkutató Intézet kapcsán interjút készített Bíró András Zsolt antropológussal, a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés főszervezőjével és a Magyar Turán Alapítvány elnökével.

A Magyarságkutató Intézet január 1-től megkezdte működését, Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere igazgatónak Dr. Horváth-Lugossy Gábor Józsefet nevezte ki.

Az intézet egyetemtől függetlenül működik, így minden tanintézmény számára nyitott lesz a lehetőség a jövőbeli kutatásokban való részvételre.

Az M5 műsorában a Magyarságkutató Intézet megalakulásának szükségszerűségéről, a korai magyar történelem kutatásáról beszélgetett a három meghívott tudós.

Hogyan kapcsolódik ez a lovasvilághoz? A minden évben megrendezett óriási sikerű Kurultáj vagy Ősök Napja rendezvény kapcsán! A rendezvényen megtekinthetitek a legfrissebb kutatási eredményeket, a lovas bemutatókon kívül részt vehettek szakmai előadásokon is. Idén ismét változatos programmal várja a látogatókat a rendezvény augusztus 16-18. között.

2019.03.07., Both Anna
Forrás: Kurultaj.hu

Hozzászólások