Grumetti a Pulay Kornél Emlékverseny győztese

Grumetti és új hajtója Joze Sagaj igazán jó párost alkottak a Kincsem Park szombat ügető napjának főfutamában. Kevés ló volt, aki hiba nélkül teljesítette a távot, de Grumetti bizonyította kivételes képességét és megnyerte a Pulay Kornél Emlékversenyt. Real Bee Power és Milliondollar Lux szerezték meg mögötte a helyezéseket.

 

 
1. futam – Ipse Hendikep:
 
Elég kaotikusra sikerült az első futam startja, többen is hibáztak. Nem tette ezt azonban Silver Lady aki elment vezetni. Mögötte Sóvirág és Szilvás ügettek, valamint megjelent a gyengébben kezdő Stone Capes Judy és a második kanyarra fordulva már az élen ügetett. Silver Lady mellé felment Mountain Bambi is, azonban ezt a pozíciót nem sokáig sikerült tartania. Szilvás indult el az utolsó 600 méter környékén, azonban galoppba váltott, így kiesett a versenyből. Stone Capes Judy első helye egy percig sem forgott veszélyben, mint ahogy Silver Lady is biztos második lett, Sóvirág érkezett a dobogó alsó fokára. 
Ruby Reeves verseny közben diszkvalifikálva lett. 
 
Befutási sorrend: Stone Capes Judy (5) – Silver Lady (2) – Sóvirág (4)
 
Győztes idő: 19,6
 
2. futam – Újszász Díj:
 
A favorit Ragdoll kilőtt a startnál és már az első kanyarban 10 méteres előnyre tett szert. Mögötte libasorba rendeződött a mezőny, Turandot Matto, Sámuel, Ronaldo és Rock and Roll alkották az élmezőnyt. A második kanyar kijáratánál Rihanna ugrotta el magát, diszkvalifikálták. A túlsó oldalon Turandot Matto felszaladt Ragdoll hátára és Sámuelt is kivette hajtója a második pozícióba mikor elérték az utolsó kanyart. A befutóban Ragdoll tudott újítani és nagyon magabiztosan szerezte meg zsinórban idei negyedik versenyét a finn tenyésztésű kanca. A második helyre volt küzdelem Sámuel és Rock and Roll között, majd a végére elfáradt Turandot Matto következett.
 
Befutási sorrend: Ragdoll (4) – Sámuel (6) – Rock and Roll (2)
 
Győztes idő: 19,4
 
3. futam – 2016. évi Amatőr Kupa Hendikep IV. futam:
 
Napfény indult a legjobban, de mögötte nagy volt a tulakodás a jobb pozíciókért. Nubia, Rubino TIM, Nemzetesúr és a zárkózó Pozsony alkották a frontot. Utóbbi a második kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Időközben Louvre is megjelent Napfény mögött, Rubino TIM mellett. Az utolsó kanyarhoz közeledve Suttogó és Sensation lendültek támadásba. Napfény elsőként érte el a célegyenest és úgy tűnt, hogy még megnyerheti a futamot, azonban az utolsó 100 méteren Suttogó erősebb volt nála és ő nyerte a versenyt, a harmadik díjat pedig Sensation szerezte meg a végén zárkózó Nemzetesúr előtt.
VIZSGÁLAT!
 
Befutási sorrend: Suttogó (2) – Napfény (1) – Sensation (10)
 
Győztes idő: 19,1 
 
4. futam – Viktoria Díj I. rész:
 
Tiny Angel és Tell Vilma kezdtek a legjobban, utóbbi viszont az első kanyar bejáratánál elugrotta magát és kiesett a versenyből. Az első egyenesben Texas Oil átvette a vezetést Tiny Angel-től, aki mellé felment a favorit Ügyeske, majd két további kettesfogat következett Unipress és Taddeus, Usain és Trónörökös sorrendben. A túlsó oldalon Texas Oil lassított a tempón, így Ügyeske felment mellé, Tiny Angel, Taddeus, Unipress, Trónörökös és Usain voltak még közel. Az utolsó kanyarban először Texas Oil, majd Trónörökös is hibázott, mindkettőjüket diszkvalifikálták. Ügyeske hatalmas előnnyel fordult a befutóra, azonban nagyon elfáradt és lelassult, a cél előtt pedig még pár hibás lépést is vétett. Mögötte Taddeus, Unipress, Usain és Tiny Angel sorrendben érkeztek célba a fogatok.
Udvaros M is hibával futott.
VIZSGÁLAT!
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 8-as számú Taddeus hajtója  (Budai Attila) ellen és súlyos hajtási szabálytalanság miatt diszkvalifikálták a futamból. 
A 7-es számú Ügyeskét galoppozás miatt diszkvalifikálták. 
 
Befutási sorrend: Unipress (2) – Usain (9) – Tiny Angel (4)
 
Győztes idő: 21,2
 
5. futam – Cenzor Díj:
 
Lejelentés: Uppsala M (2) és Torres (5)!
 
Trappolj! nehezebben kapott lábra, de Thor-Com még nála is gyengébben kezdett. Nem úgy, mint a favorit Übü király, aki elment vezetni, mögötte Tengelic és Tesco Magic kettőse ügetett. Az első egyenes végén Trappolj! kezdte meg a zárkózást és a túlsó oldalon már a harmadik helyen ügetett. Túl sok izgalmat nem tartogatott a futam, Übü király végig vezetve győzött, Tengelic és Trappolj! osztoztak a helyezéseken.
 
Befutási sorrend: Übü király (3) – Tengelic (5) – Trappolj! (7)
 
Győztes idő: 20,6 
 
6. futam – Viktoria Díj II. rész: 
 
Hiba nélkül jött el a mezőny a starttól. Útszéli, Tökéletes és Urban Legend hármasa volt a leggyorsabb, fej-fejt érték el az első kanyart. Mögöttük Sütike és Tommy Lee ügettek. Az első egyenesben Urban Legend és Tökéletes elment vezetni, majd Útszéli, a zárkózó Ulászló M, Sütike és Sebastian Ketti volt a sorrend. A túlsó oldalon már látszott, hogy Urban Legend erősebb mint Tökéletes, le tudott csukni neki. A befutóban többen is megtámadták, elsőként Ulászló M, majd Ultra Lady, jó versenyt futott Tökéletes és Sebastian Ketti is közel volt még. Urban Legend megnyerte a versenyt, Ulászló M és Ultra Lady volt mögötte a sorrend, Tommy Lee hibával futott.
VIZSGÁLAT!
A Versenyintézőség a harmadikként célba ért Ultra Lady-t (5) galoppozás miatt diszkvalifikálta, így Tökéletes ölébe hullott a bronz. 
 
Befutási sorrend: Urban Legend (4) – Ulászló M (6) – Tökéletes (3)
 
Győztes idő: 21,3
 
7. futam – Pulay Kornél Emlékverseny:
 
Még a start előtt hibázott Amazing Koks, de őt sikerült ügetésre bírni az indításig, nem úgy mint Wiss Shadow-t, aki vadgaloppal kezdett és így kiesett a versenyből. Check in Blagul volt a leggyorsabb, ő vállalta magára a vezetést, mögötte szintén jó startot vett Grumetti, majd Real Bee Power, Milliondollar Lux, Amazing Koks, Ollyan nincs és Őrangyal volt a további sorrend. Rinette Streamline-t is diszkvalifikálták még a verseny első szakaszában. A túlsó oldalra Check in Blagul vezetésével érkezett a mezőny, a mögötte ügető Grumetti mellé felment Milliondollar Lux és Őrangyalnak volt még jó momentuma. A befutóra fordulva Milliondollar Lux tűnt a legveszélyesebb ellenfélnek, azonban Grumetti indított támadást és átvette a vezetést Check in Blagul-tól. Mögé érkezett Real Bee Power, a harmadik helyre pedig a nyerő istállótársa, Credits by Myself szaladt fel, majd Orderly, Milliondollar Lux és Salome' Bar következtek.
VIZSGÁLAT! 
A Versenyintézőség a harmadik és negyedik helyen célba érő lovakat tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Milliondollar Lux szerezte meg a harmadik díjat. 
 
Befutási sorrend: Grumetti (5) – Real Bee Power (6) – Milliondollar Lux (8)
 
Győztes idő: 15,2
 
8. futam – Avion Hendikep:
 
Lejelentés: Szökevény (7)!
 
Ördöglány ugrotta el magát az első kanyarban, amivel kiesett a versenyből. Rosamundi állt élre, mellé felment Carpe Diem, majd Nebraska és Utrillo d'Amour kettőse következett, a sort pedig Sherwood zárta. Rosamundi végig kontroll alatt tartotta a társaságot, a befutóban könnyen lépett el a többiektől és megnyerte a futamot. Nebraska a végén felszaladt rá, de megverni nem tudta, messzi harmadiknak Sherwood ért célba.
VIZSGÁLAT! 
 
Befutási sorrend: Rosamundi (5) – Nebraska (2) – Sherwood (1)
 
Győztes idő: 19,5
 
9. futam – Platter Chatter Díj:
 
Lejelentés: Poveglia (4)!
Hajtóváltozás: Overnight (1) – Hegedűs Sándor am.! 
 
Sabina OZ WF, Zavita Meerswal, Sammi MS, Andorra Gold, Overnight, No Fear és Let it be TN sorrend alakult ki a startot követően. Egy körrel a vége előtt robbantott Sammi MS és átvette a vezetést. Az első négy helyen ügető fogat elköszönt a többiektől, majd az utolsó kanyarban Andorra Gold is kezdett lemaradozni. Sammi MS teljesen elszórta a mezőnyt, favorithoz méltón, könnyen realizálta esélyét és nyerte a futamot, mögötte Sabina OZ WF és Zavita Meerswal tették teljessé a papírformát.
VIZSGÁLAT!
A Versenyintézőség Zavita Meerswal-t pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így Andorra Gold végzett a harmadik helyen. 
 
Befutási sorrend: Sammi MS (5) – Sabina OZ WF (3) – Andorra Gold (8)
 
Győztes idő: 15,3
 
10. futam – Daliás Hendikep:
 
Lejelentés: Priscilla (5)!
 
Az első egyenesre Pentatlon hozta a mezőnyt, mögötte Number One és Open kettőse ügetett, jó pozícióban volt Képzőművész és Numero Uno, majd Nyári Zápor, Miklós, Perfect és Jackson Junior volt a további sorrend. Nyári Záport a második kanyarban diszkvalifikálták. A túlsó oldalon Open ment fel Pentatlon mellé, azonban az utolsó kanyarban elugrotta magát és kiesett a versenyből. Pentatlon magabiztosan nyerte a nap utolsó futamát, Perfect hatalmas lendülettel érkezett a második helyre, míg a harmadikról célfotó döntött Képzőművész és Jackson Junior között. 
 
Befutási sorrend: Pentatlon (4) – Perfect (9) – Képzőművész (7)
 
Győztes idő: 19,7
 
 
 

Grumetti és új hajtója Joze Sagaj, igazán jó párost alkottak a Kincsem Park szombati ügető napjának főfutamában. Kevés ló volt, aki hiba nélkül teljesítette a távot, de Grumetti bizonyította kivételes képességét és megnyerte a Pulay Kornél Emlékversenyt. Real Bee Power és Milliondollar Lux szerezték meg mögötte a helyezéseket.

Grumetti és Joze Sagaj jó párost alkotnak

Összefoglaló a 2016. április 16-i ügető futamokról:

1. futam – Ipse Hendikep:

Elég kaotikusra sikerült az első futam startja, többen is hibáztak. Nem tette ezt azonban Silver Lady, aki az élen haladt. Mögötte Sóvirág és Szilvás ügettek, valamint megjelent a gyengébben kezdő Stone Capes Judy és a második kanyarra fordulva már az élen ügetett. Silver Lady mellé felment Mountain Bambi is, azonban ezt a pozíciót nem sokáig sikerült tartania. Szilvás indult el az utolsó 600 méter környékén, azonban galoppba váltott, így kiesett a versenyből. Stone Capes Judy első helye egy percig sem forgott veszélyben, mint ahogy Silver Lady is biztos második lett. Sóvirág érkezett a dobogó alsó fokára. Ruby Reeves-t verseny közben diszkvalifikálták.

Befutási sorrend: Stone Capes Judy (5) – Silver Lady (2) – Sóvirág (4)

Győztes idő: 19,6

Stone Capes Judy győzelme egy másodpercig sem volt kétséges

2. futam – Újszász Díj:

A favorit Ragdoll kilőtt a startnál és már az első kanyarban 10 méteres előnyre tett szert. Mögötte libasorba rendeződött a mezőny, Turandot Matto, Sámuel, Ronaldo és Rock and Roll alkották az élmezőnyt. A második kanyar kijáratánál Rihanna ugrotta el magát, diszkvalifikálták. A túlsó oldalon Turandot Matto felszaladt Ragdoll mögé és Sámuel is felügetett a második pozícióra mikor elérték az utolsó kanyart. A befutóban Ragdoll tudott újítani és nagyon magabiztosan szerezte meg zsinórban idei negyedik versenyét a finn tenyésztésű kanca. A második helyért Sámuel és Rock and Roll nagyot csatázott. A küzdelemből végül Sámuel került ki győztesként.

Befutási sorrend: Ragdoll (4) – Sámuel (6) – Rock and Roll (2)

Győztes idő: 19,4

Ragdoll idén verhetetlen

3. futam – 2016. évi Amatőr Kupa Hendikep IV. futam:

Napfény indult a legjobban, de mögötte nagy volt a tulakodás a jobb pozíciókért. Nubia, Rubino TIM, Nemzetesúr és a zárkózó Pozsony alkották a frontot. Utóbbi a második kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Időközben Louvre is megjelent Napfény mögött, Rubino TIM mellett. Az utolsó kanyarhoz közeledve Suttogó és Sensation lendültek támadásba. Napfény elsőként érte el a célegyenest és úgy tűnt, hogy még megnyerheti a futamot, azonban az utolsó 100 méteren Suttogó erősebb volt nála és ő nyerte a futamot, a harmadiknak járó díjat pedig Sensation szerezte meg a zárkózó Nemzetesúr előtt.

Befutási sorrend: Suttogó (2) – Napfény (1) – Sensation (10)

Győztes idő: 19,1

Suttogó az utolsó 100 méteren gyújotta be rakétáit

4. futam – Viktoria Díj I. rész:

Tiny Angel és Tell Vilma kezdtek a legjobban, utóbbi viszont az első kanyar bejáratánál elugrotta magát és kiesett a versenyből. Az első egyenesben Texas Oil átvette a vezetést Tiny Angeltől, aki mellé felment a favorit Ügyeske, majd két további kettesfogat következett Unipress és Taddeus, Usain és Trónörökös sorrendben. A túlsó oldalon Texas Oil lassított a tempón, így Ügyeske felment mellé, Tiny Angel, Taddeus, Unipress, Trónörökös és Usain voltak még közel. Az utolsó kanyarban először Texas Oil, majd Trónörökös is hibázott, mindkettőjüket diszkvalifikálták. Ügyeske hatalmas előnnyel fordult a befutóra, azonban nagyon elfáradt és lelassult, a cél előtt pedig még pár hibás lépést is vétett. Mögötte Taddeus, Unipress, Usain és Tiny Angel sorrendben érkeztek célba a fogatok. Udvaros M is hibával futott.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 8-as számú Taddeus hajtója (Budai Attila) ellen és súlyos hajtási szabálytalanság miatt diszkvalifikálták a futamból. A 7-es számú Ügyeskét galoppozás miatt diszkvalifikálták. 

Befutási sorrend: Unipress (2) – Usain (9) – Tiny Angel (4)

Győztes idő: 21,2

5. futam – Cenzor Díj:

Trappolj! nehezebben kapott lábra, de Thor-Com még nála is gyengébben kezdett. Nem úgy, mint a favorit Übü király, aki vezetett, mögötte Tengelic és Tesco Magic kettőse ügetett. Az első egyenes végén Trappolj! kezdte meg a zárkózást és a túlsó oldalon már a harmadik helyen ügetett. Túl sok izgalmat nem tartogatott a futam, Übü király végig vezetve győzött, Tengelic és Trappolj! osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Übü király (3) – Tengelic (5) – Trappolj! (7)

Győztes idő: 20,6 

Übü Király végig vezetve győzött

6. futam – Viktoria Díj II. rész: 

Hiba nélkül jött el a mezőny a starttól. Útszéli, Tökéletes és Urban Legend hármasa volt a leggyorsabb, fej-fej mellett érték el az első kanyart. Mögöttük Sütike és Tommy Lee ügettek. Az első egyenesben Urban Legend és Tökéletes elment vezetni, majd Útszéli, a zárkózó Ulászló M, Sütike és Sebastian Ketti volt a sorrend. A túlsó oldalon már látszott, hogy Urban Legend erősebb mint Tökéletes, elé tudott vágni. A befutóban többen is megtámadták, elsőként Ulászló M, majd Ultra Lady, jó versenyt futott Tökéletes és Sebastian Ketti is közel volt még. Urban Legend megnyerte a versenyt, Ulászló M és Ultra Lady volt mögötte a sorrend, Tommy Lee hibával futott.

A Versenyintézőség a harmadikként célba ért Ultra Lady-t (5) galoppozás miatt diszkvalifikálta, így Tökéletes ölébe hullott a bronz. 

Befutási sorrend: Urban Legend (4) – Ulászló M (6) – Tökéletes (3)

Győztes idő: 21,3

Urban Legendnél nem volt erősebb ló a futamban

7. futam – Pulay Kornél Emlékverseny:

Még a start előtt hibázott Amazing Koks, de őt sikerült ügetésre bírni az indításig, nem úgy mint Wiss Shadow-t, aki vadgaloppal kezdett és így kiesett a versenyből. Check in Blagul volt a leggyorsabb, ő vállalta magára a vezetést, mögötte szintén jó startot vett Grumetti, majd Real Bee Power, Milliondollar Lux, Amazing Koks, Ollyan nincs és Őrangyal volt a további sorrend. Rinette Streamline-t is diszkvalifikálták még a verseny első szakaszában. A túlsó oldalra Check in Blagul vezetésével érkezett a mezőny, a mögötte ügető Grumetti mellé felment Milliondollar Lux és Őrangyalnak volt még jó momentuma. A befutóra fordulva Milliondollar Lux tűnt a legveszélyesebb ellenfélnek, azonban Grumetti indított támadást és átvette a vezetést Check in Blagul-tól. Mögé érkezett Real Bee Power, a harmadik helyre pedig a nyerő istállótársa, Credits by Myself szaladt fel, majd Orderly, Milliondollar Lux és Salome' Bar következtek.

A Versenyintézőség a harmadik és negyedik helyen célba érő lovakat tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Milliondollar Lux szerezte meg a harmadik díjat. 

Befutási sorrend: Grumetti (5) – Real Bee Power (6) – Milliondollar Lux (8)

Győztes idő: 15,2

Arany sisakhoz első hely dukál

8. futam – Avion Hendikep:

Ördöglány ugrotta el magát az első kanyarban, amivel kiesett a versenyből. Rosamundi állt élre, mellé felment Carpe Diem, majd Nebraska és Utrillo d'Amour kettőse következett, a sort pedig Sherwood zárta. Rosamundi végig kontroll alatt tartotta a társaságot, a befutóban könnyen lépett el a többiektől és megnyerte a futamot. Nebraska a végén felszaladt rá, de megverni nem tudta, messzi harmadiknak Sherwood ért célba.

Befutási sorrend: Rosamundi (5) – Nebraska (2) – Sherwood (1)

Győztes idő: 19,5

Rosamundi végig ellenőrzés alatt tartotta a társaságot

9. futam – Platter Chatter Díj:

Sabina OZ WF, Zavita Meerswal, Sammi MS, Andorra Gold, Overnight, No Fear és Let it be TN sorrend alakult ki a startot követően. Egy körrel a vége előtt robbantott Sammi MS és átvette a vezetést. Az első négy helyen ügető fogat elköszönt a többiektől, majd az utolsó kanyarban Andorra Gold is kezdett lemaradozni. Sammi MS teljesen szétszórta a mezőnyt, favorithoz méltón, könnyen realizálta esélyét és nyerte a futamot, mögötte Sabina OZ WF és Zavita Meerswal tették teljessé a papírformát.

A Versenyintézőség Zavita Meerswal-t pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így Andorra Gold végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: Sammi MS (5) – Sabina OZ WF (3) – Andorra Gold (8)

Győztes idő: 15,3

Sammi MS favorithoz méltón nyerte a futamot

10. futam – Daliás Hendikep:

Az első egyenesre Pentatlon hozta a mezőnyt, mögötte Number One és Open kettőse ügetett, jó pozícióban volt Képzőművész és Numero Uno, majd Nyári Zápor, Miklós, Perfect és Jackson Junior volt a további sorrend. Nyári Záport a második kanyarban diszkvalifikálták. A túlsó oldalon Open ment fel Pentatlon mellé, azonban az utolsó kanyarban elugrotta magát és kiesett a versenyből. Pentatlon magabiztosan nyerte a nap utolsó futamát, Perfect hatalmas lendülettel érkezett a második helyre, míg a harmadikról célfotó döntött Képzőművész és Jackson Junior között. 

Befutási sorrend: Pentatlon (4) – Perfect (9) – Képzőművész (7)

Győztes idő: 19,7

A következő ügető versenynap április 23-án szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. április 23-án szombaton, kezdés 14:00-kor
  • A belépés ingyenes!
A versenyekről közvetít a 
 

2016.04.18.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások