Suták Csenge arab telivér körversenyt nyert Varsóban

Augusztus 20-án az arab telivérek körversenyét, a HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship varsói állomását, hazánk legjobb női zsokéja, a tavalyi ranglista második helyezettje, Suták Csenge nyerte.

Rendkívül izgalmas futamnak bizonyult a varsói, hiszen Csenge és angol riválisa Joanna Mason, hatalmas csatát vívtak a győzelemért az 1800 méter hosszú galopp síkversenyen. A hölgyek dolgát nehezítette a hatalmas eső és mély talaj. Suták Csenge kiharcolt győzelmének értékét pedig tovább növeli, hogy lovát vert helyzetből sikerült felráznia.

Mikor derült ki, hogy melyik lovat fogod kapni?

Előző nap, azaz szombaton volt a sorsolás, akkor tudtuk meg, hogy ki melyik lóra fog ülni.

Milyen volt a lovad, Echaruna?

Ő volt egyedül kanca, 60 kilogrammal indult, a többiek 62 kg súllyal. Eddig még nyeretlen volt, egyszer ért el 4. helyezést. Ezeknek a nemzetközi versenyeknek ez a varázsa, hogy nem lehetett kipróbálni a lovakat, verseny előtt a jártatóban láttam meg először, hogy kivel kell versenyezni. Akkor ültem rajta először, így nagyon fontos volt a tréneri utasítás.

Mi volt a benyomásod a versenyről, nehéz volt legyőzni az angol zsokét?

Végig az angol lányt figyeltem, aki először elment mellettem. Akkor valami bevillant bennem, hogy ezt a versenyt akkor is megnyerem. Sikerült feljönnöm és visszatámadnom, majd kb. 200 métert haladtunk egymás mellett fej-fej, ami nagyon ritka. Az utolsó métereken sikerül előnyt szereznem és megnyerni a versenyt.

Hol és mikor fogsz legközelebb külföldi futamban versenyezni?

Még nem tudom pontosan, talán szeptemberben Olaszországban, vagy novemberben Abu Dhabi-ban a Világdöntőn.

Megnézted volna hogyan nyert Csenge és Echaruna Varsóban? A videó lejátszásával átélheted a futam izgalmait:

2017.08.23. Krebs András
Marketing, Pr, Tulajdonos Menedzsment Osztályvezető
Kincsem Nemzeti Kft.

Hozzászólások