Megkezdődött a Póni EB Kaposváron

A póni sport komoly értékkel bír, a jövő reménységeinek, tehetségeinek felfedezéséről szól, mondta Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke a kaposvári Póni Európa-bajnokság megnyitóján. 19 nemzet 165 lovasa, köztük öt magyar fiatal is nevezett a kontinensviadalra, amelyen három olimpiai szakágban versenyeznek a lovasok.

Póni Európa-bajnokság, Kaposvár, 2017

Lovastusában, díjlovaglásban és díjugratásban mérik össze tudásukat a sportolók a Póni Európa-bajnokságon, amelynek vasárnapig ad otthont a Kaposvári Egyetem Agrár Központ Pannon Lovasakadémia.

A kontinensviadal megnyitó ünnepségén Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja, Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora mellett részt vett Szita Károly, Kaposvár polgármestere, Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, valamint az Európa-bajnokság védnökeként Neszményi Zsolt kormánymegbízott is.

A Kaposvári Egyetem kancellárja elmondta: számos fejlesztés valósult meg a verseny kapcsán. Borbás Zoltán kiemelte: új lovas pálya létesült, 5 kilométeres út, és 3500 négyzetméteres csarnok is épült.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke hangsúlyozta: ezek a beruházások az egész lovassport számára fontosak. „A póni sport komoly értékkel bír, hiszen ez a verseny is a jövő reménységeinek, tehetségeinek felfedezéséről szól, világbajnokok, olimpiai bajnokok, Európa-bajnokok kezdték pónilovasként karrierjüket” – mondta Lázár Vilmos.

Póni Európa-bajnokság, Kaposvár, 2017

Mint az ünnepségen elhangzott: a kormányzat is támogatja a lovassportot, a kaposvári Póni Európa-bajnokság 140 millió forintos forráshoz jutott.

19 nemzet 165 lovasa, köztük öt magyar fiatal is nevezett a kontinensviadalra, amelyen három olimpiai szakágban versenyeznek a sportolók. A versenyszámok kedden reggel kezdődtek, a döntőket szombaton és vasárnap rendezik. A szervezők várják az érdeklődőket, akik számára ingyenes a belépés a bajnokságra.

2017.07.26. Forrás: Orientpress
Fotó: Kaposvarpony2017.hu

Kapcsolódó oldalak:

Póni Európa-bajnokság Kaposváron >>

Hozzászólások