Magyar lovasok, irány az olimpia!

A következő olimpián Tokióban már magyar lovasnak is szurkolhatunk – legalábbis ez a célja a Magyar Lovas Szövetség nemrégiben alakult bizottságának.

2016 decemberében jött létre a Magyar Lovassport Szövetség Olimpiai Felkészülést Koordináló Bizottsága. Az ötfős grémium január első hetében tartotta meg alakuló, egyben első munkaértekezletét, ahol Budai Gyula, a bizottság elnöke és tagjai: Stróbl Dorottya, Jármy Miklós és Juhász Tibor egyeztettek. Az elnökségnek tagja még prof. dr. Sótony Péter, aki ezúttal nem tudott ott lenni a találkozón. Az ülésre meghívást kapott Szotyori-Nagy Kristóf, a díjugrató szakág elnöke is.

A megbeszélésen elhangzott, hogy komoly elhatározás a magyar olimpiai részvétel. Ennek érdekében tervezetet dolgoz ki a bizottság, amely segítségével akár már a tokiói olimpián versenyzőként vehet részt magyar lovas. A nemzetközi kvalifikációs rendszernek nehéz megfelelni, éppen ezért szükséges a célzatos vezetői, az alapos szervezői és a módszeres felkészülési munka, hogy a nagy cél valóság legyen.

Az elnökség figyelme, az egyes szakágakkal történő szoros együttműködés és a szakemberekre történő támaszkodás a megoldás kulcsa, amelyhez az anyagi források biztosítása nélkülözhetetlen. Az elnökség feladata – megfelelő szakmai, szakági támogatással – a program kidolgozása, a források biztosítása és azoknak a javaslatoknak a megtétele, amelyek segíthetik a magyar lovassportot az olimpiai részvételben, az eredményes helytállásban. A bizottság a jövőben munkájáról, a program formálódásáról rendszeresen tájékoztatja a lovassportszakmát.

2017.01.16. Forrás: Kovács Iván, Magyar Lovas Szövetség 

Hozzászólások