Újabb világkupa érem a magyar lovastornász zsebében

Párizs után Salzburgban is érmet szerzett junior Európa-bajnok lovastornászunk. Bence Balázs a világ legjobbjaival verseng a meghívásos Világkupán, melynek második fordulójáról is sikerült bronzérmet hazahoznia.

A világ lovastornászainak legfontosabb megmérettetése a téli időszakban a Világkupa-sorozat, melyen csak a meghívott sportolók vehetnek részt. Bence Balázs már másodjára kvalifikálta magát, ezúttal egy nyolcadik helyezéssel vívta ki az indulás jogát.

Az első forduló november utolsó hétvégéjén Párizsban rajtolt, ahol pontos kivitelezéssel kivívta a helyi közönség csodálatát és megszerezte Magyarország első bronzérmét a lovastorna világkupák történetében.

Meglehet a világkupa döntő

Bence Balázs remek teljesítménnyel az ausztriai fordulóról is bronzéremmel térhetett haza, ezúttal egy svájci ló, Keep Cool III segítségével. Balázs és alkalmi hátasa végig összhangban tudott dolgozni, és ezzel az eddigi legmagasabb pontszámával, 8,078 ponttal zárta a versenyt. Így egyre nagyobb esélye van, hogy a Világkupa döntős mezőnyébe is bekerüljön. Ehhez még egy fordulót, a lipcsei viadalt kell sikeresen teljesítenie.

Sajnos betegség miatt a másik magyar világkupa résztvevő páros, Semerédy Alexandra és Dragán Petra visszalépni kényszerült.

Németh Blanka második a CVI3*-os versenyben

A salzburgi világkupa forduló mellett már hagyományosan rendeznek CVI versenyt is. Idén Németh Blanka vállalta a résztvételt, aki ezúttal az osztrák Ramazotti 155 hátán indult. Blanka remekül kezdett, hiszen a kötelezők után ő vezette a versenyt, majd a további kűrök után az előkelő második helyet tudta tartani, így ezüstéremmel térhet haza Salzburgból!

2016.12.12. Forrás: Facebook

Hozzászólások