Fogathajtás: Dupla Lázár-siker Mélykúton

A kettesfogathajtók mezőnyében Lázár Zoltán nyolcadik derby-győzelmét szerezte meg az első mélykúti nemzetközi fogathajtó versenyen, amely egyben az 54. Magyar Hajtó Derby volt. Az egyesfogathajtók mezőnyében Nyúl Katalin szerzett derby-győzelmet tavalyi magyar bajnoki címe mellé.

Lázár Zoltán, Lázár Vilmos és Hölle Martin álltak dobogóra

A nyolcszoros világbajnok Lázár Zoltán nyerte összetettben a mélykúti nemzetközi versenyt és Magyar Hajtó Derby-t, megelőzve testvérét, a tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmost. A harmadik legjobb hajtó összetettben a díjhajtást nyerő Hölle Martin lett. 

Az összetett versenyt Juhász Péter 209.16-tal fejezte be a gyermek póni egyesfogatoknál. A junior póni egyesfogatoknál a legjobb Szaller Zsófia lett, megelőzve Majoros Annát, valamint a harmadikként végző Érsek Anettet. 

A junior póni ketteseknél Horvát Róbert összetettben 205.66-al zárt. A junior nagyló egyesfogat kategória győztese és második helyezettje is Margitai Máté lett két lovával. A fiatal hajtók egyesfogathajtó kategóriáját Kozma Szabina összetettben 360.78-cal zárta. A CAN-B kettesfogatok összetett versenyében Hegedűs Sándor bizonyult a legjobbnak, második lett Kiss Sándor, harmadik Küri Albert.

Mélykúton öt ország hatvan fogathajtója indult. A magyarokon kívül osztrák, horvát, román és szerb fogathajtók versenyeztek még a Bács-Kiskun megyei településen.

2017.06.07. Forrás: MTI, Fogathajtó Szakág
Fotó: Vida-Szűcs István

Hozzászólások