Nem csak egy ugrás a siker

Diósgyőrben a Lovagi Tornák terén kialakított díjugrató pálya nemzetközi és regionális versenyein 629 lovas vállalta a megmérettetést. De a csehországi Olomucban megrendezett világkupa mezőnyében is kitettek magukért a magyar díjugratók.

Képünk illusztráció – Fotó: Bigstock

Díjugratók a Lovagi Tornák terén

A Diósgyőri vár tövében, a Lovagi Tornák terén kialakított lovaspálya ezúttal nemzetközi díjugrató versenynek adott otthont. Az CSI* versenyen a fiatal lovak, az ifjúsági és amatőr lovasok mellett válogatott lovasaink is pályára lovagoltak, a nemzetközi versenyt pedig régiós versenyszámok egészítették ki. A pályaépítő a horvát Eduard Petrovic volt.

A hétvégén összesen 331 nemzetközi és 298 regionális startot regisztráltak, így a mérleg 629 induló volt három versenynapon. A megmérettetésen a magyarok mellett szlovák, szerb és török versenyzők is indultak, a nézőtéren pedig a hazai közönség mellett francia, lengyel és román vendégek is helyet foglaltak.

Az első diósgyőri nemzetközi Nagydíjat Hollé Sára, a fiatal lovas válogatott tagja nyerte. A teltházas arénában megrendezett MENTO Nagydíjon 21 páros állt rajthoz. A rendkívül izgalmas alappálya után hat versenyző került be a gyors és szoros versenyt hozó összevetésbe. Hollé Sára és Dzsango mögött a szerb Aleksandra Vuksanovic – Willian páros végzett, a miskolci Szuhai Péter és Lamborgini előtt.

Világkupa Olomoucban

A csehországi Olomoucban megrendezett CSI*** világkupa a régió egyik legjobb és legnépszerűbb versenyévé fejlődött, a magyar lovasok pedig évről évre sikeresen lovagolnak a cseh városban.

A legmagasabb kategóriában, a diamond körben is mindvégig az élmezőnyben voltak lovasaink. A pénteki, 145 cm-es, hiba-idős versenyszámban hat magyar lovas is hibátlanul lovagolt:

  • Füzér Gábor – Le Royal
  • Horváth Balázs – PM Diana
  • Hugyecz Mariann – Chacco-Boy
  • Krucsó Szabolcs – Chacco Blue II
  • Szász Sándor – Pippalotta
  • Tóth László – Isti

A 150 cm-es nagydíjan is három magyar lovas tudott verőhiba nélkül célba érni. Szuhai Gyula Druid HH nyergében egy hibapont időtúllépést kapott, Hugyecz Mariann Chacco Boyjal itt feladta az összevetést. A címvédő páros, ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel idén is mindent megtett a győzelemért, a páros a gyors összevetésben végül egy verőhibával a nyolcadik helyre került.

A 160 cm-es, 40.000 euró összdíjazású világkupában ötvenen álltak starthoz. A legjobb magyar teljesítményt Horváth Balázs hozta Zordonnal. Hat tiszta hibátlan született az alappályán, végül a győzelmet a hazai közönség nagy örömére a korábbi fiatal lovas Európa-bajnok, Ales Opartny szerezte meg, megelőzve a két német lovast, Jörne Sprehe-t és Tobias Meyert. Horváth Balázs átlépve az alapidőt egy hibapontos teljesítménnyel a hetedik helyen végzett.

2017.06.28. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások