Minden korosztályban jeleskedtek a magyar díjugratók

Díjugratóink apraja-nagyja osztrák versenyeken mérette meg magát a hétvégén. Az utánpótlás lovasok a lamprechtshauseni CSIO-n pattantak nyeregbe, a felnőtt lovasokat pedig az ebreichsdorfi kéthetes nemzetközi versenysorozat mozgatta meg.

Ifj. Szabó Gábor és Timpex Hódoló

Fiatal díjugratók sikerei a lamprechtshauseni CSIO-n

A magyar díjugrató sport nem rendelkezik nagy hagyományokkal és kiemelkedő eredményekkel a póni kategóriában, ezért is nagy öröm, hogy a lamprechtshauseni CSIO póni nagykör versenyszámában magyar győzelem született. Az épp tizennegyedik születésnapját ünneplő Bosits Bíborka szürke pónijával Amival olasz, német és osztrák ellenfeleket tudott megelőzni.

Az U25 kategória döntőjében 37 indulóból csak ketten lovagoltak hibátlanul a 145 cm-n. Ifj. Lázár Zoltán volt a legeredményesebb magyar, négy hibaponttal az ötödik helyen végzett Lacrima Di Felicitával és hatodik lett Ardzsentával.

A gyermek Nemzetek Díjában a magyar válogatott 22 hibaponttal Olaszország és Ausztria mögött a harmadik helyen végzett. Csapatunkból kiemelkedett a nagyszerű érzékkel lovagló tizenhárom éves Janik Anna, aki verőhiba nélkül lovagolta le Costa Bravával mindkét nehéz, 125 cm-es pályát.

A fiatal lovasok Nemeztek Díját Olaszország nyerte, Magyarország ötvennyolc hibaponttal a harmadik helyen zárt. A nagyon nehéz, 145 cm-es pályán, a két fordulóban összesen négy hibátlan teljesítmény született és köztük volt szürke ménjével, Clintusszal a hévízi Hollé Sára.

A nagydíjakban a gyermekeknél hat lovas tudott hibátlanul lovagolni a 130 cm-es alappályán. Pályafutásának első nagy sikerét elérve Pataki Anna Hannibállal az összevetésben is hibátlant lovagolva a második helyen végzett. Tóth Ninetta Plankton nyergében hibátlan alappályával az összevetés után az előkelő ötödik helyen zárt. 

Felnőtt sikerek Ebreichsdorfban

Ifj. Szabó Gábor és a Timpex fiatal lovai (Ben Hur, Emlék, Gerle, Hódoló, Indigó) és sok értékes érmet és győzelmet gyűjtöttek be Ebreichsdorfban. A Timpex különítmény mérlege: 5 nap alatt 5 lóval összesen 9 szalag, ebből két első, három második, két harmadik és két hatodik hely.

Az ebreichsdorfi kéthetes nemzetközi versenysorozatot lezáró 145 cm-es nagydíj magas és technikás pályáján az osztrák Astrid Kneifel és Duc De Revel, valamint Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II tudott hiba nélkül célba érni. Az összevetés után végül osztrák győzelem született, Krucsó Szabolcs hibátlan összevetése  a második helyet jelentette.

Szász Sándor és Lorenzo egy hibaponttal végzett, négy hibapontos lovasaink Szuhai Gyula és Druid HH Z. Az ifj. Tóth László – Isti és Gombos László – Bukfenc párosok is világranglista pontot érő helyen zártak.

2017.05.22. Forrás: Díjugrató Szakág, Timpex Show Jumping Team

 

Hozzászólások