Jól sikerült díjugrató premier Tamásiban

Háromnapos országos díjugrató versennyel debütált a megújult Tamási lovaspálya. A legeredményesebb lovasok ezúttal Babó Szilvia, ifj. Gombos László és Varga Balázs voltak.

Képünk illusztráció – Fotó: Patrick Bouquet, Flickr

Jól sikerült premieren van túl az újjáépült Tamási lovaspálya. A Tolna megyei versenyhelyszín megújult pályákkal, izgalmas versennyel tért vissza a díjugrató körforgásba.

A háromnapos országos versenyen pénteken a Sáripusztai Ménes lovasa, ifj. Gombos László volt a 140 cm-es versenyszám leggyorsabbja Admirális nyergében.

A szombati nap viszont már a kecskeméti Airvent Lovasclub fölényét hozta. A 140 cm-es, hiba-idős versenyszámban egyedül Babó Szilvia tudott hibátlanul lovagolni a Frederik apaságú PM Focussal, megelőzve két klubtársát, Horváth Balázst PM La Conta Z-vel és Marton Andrást PM Balougraffal.

A vasárnap délutáni 145 cm-es versenyen négy lovas teljesítette hiba nélkül Unyatinszki József pályáját. Egy hibaponttal Lang István Colinettával végzett a negyedik helyen.

Az összevetésben három lovaglást láthatott a közönség. Az első napi győztes ifj. Gombos László ezúttal Bukfenccel négy hibaponttal lett a harmadik, előtte Babó Szilvia végzett PM Cascavellel. A győzelmet a Dunántúl egyik legeredményesebb lovasa, a Kabókapusztai Varga Balázs szerezte meg kancájával, Lottival.

2017.05.17. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások