Három napig tartott a díjugrató csoda Kaposváron

Kaposváron vette kezdetét a díjugratók fedeles versenyszezonja. A három napig tartó megmérettetés legeredményesebb lovasa az ötszörös magyar bajnok Horváth Balázs volt.

Horváth Balázs és PM Jumping Lady a 2014-es budapesti CSIO-n. Fotó: csiobudapest.hu

A kecskeméti Pataki Ménes lovasa öt lóval huszonegy pályán indult és mindössze két verőhibát vétett a szezon első fedettpályás országos minősítő díjugrató versenyén a kaposvári Pannon Lovasakadémián. 

A három napos verseny talán legmeghatóbb pillanata a Léber Józsefnek emléket állító legmagasabb A/2**, 135 cm-es versenyszám eredményhirdetése volt. Az Erdélyi Magdolna által épített pályát tíz lovas teljesítette hibátlanul, a helyezésekről végül összevetés döntött. A versenyszám győztese pedig nem más, mint Léber József egyik kedvenc tanítványa, Horváth Balázs PM La Conta Z-vel, majd a második helyet is megszerezte másik lovával, Balougraffal. A harmadik helyezett az idei Magyar Bajnokság ezüstérmese, Burucs Barna lett Carmen nevű kancájával.

A legmagasabb versenyszámban pénteken Varga Balázs Lux V-vel nyert, második lett Lottival, megelőzve Rezgő Zoltánt Chacco-Prinzzel. Szombaton a kisteleki Czékus Zoltán tudott győzni a nyolc éves Kronosszal, megelőzve a kabókapusztai Varga Balázst Jloval és Lottival.

2015.11.02. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások