Generációk csatáztak a hortobágyi díjugrató döntőn

Teltház várta a hortobágyi fedettpályás díjugrató döntő résztvevőit, a mezőnyben volt 38 és 16 éves lovas is. Az összevetésben végül a rutin győzött: Horváth Balázs PM Dianával biztosan előzte meg az ifjúsági válogatott Szuhai Pétert. A harmadik helyezést nagybátyja, Szuhai Gyula három hibaponttal szerezte meg.

Horváth Balázs és PM Diana a 2015-ös nemzetközi CSI ** fiatal lovak versenyszámában, Ebreichsdorfban

Horváth Balázs utolérhetetlen volt

Először az Airvent Lovas Club lovasa, Horváth Balázs PM Dianával került be a végső összevetésbe, a versenyszámban utolsóként lovagló, még csak 16 éves Szuhai Péterrel egyetemben. A pályafutása során szinte minden nemzeti versenyt megnyert Horváth Balázs biztosan előzte meg az ifjúsági válogatott lovast, aki a szürke Zaferahot lovagolta. Szuhai Péter nagybátyja, Szuhai Gyula három hibaponttal ezúttal a harmadik helyezettnek járó kupát emelhette a magasba Druid HH Z nyergében.

 

A gyermek kategória a lányok versenye volt

A négy fős összevetésben a kitűnő érzékű Janik Anna győzött Costa Bravával. Második lett a Póni Európa-bajnokságra készülő Bosits Bíborka, aki hű társával, Amival végig hibátlan maradt. A leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel Hóman Grétáé lett a bronzérem Kaland nyergében.

Papírforma az ifjúsági kategóriában

Az ifjúságiaknál papírforma győzelem született. Az összevetésben parádézott Horváth Gábor tanítványa, Alasztics Aliz, aki a tavalyi gyermek kategória után idén az ifjúságiaknál is első lett. Szarka Éva Tony Montanával vehette át az ezüstérmet, míg a harmadik helyezett Kovács Roland lett, Remember Me De Ganad nevű pej lovával.

Egyetlen fiatal lovas lovagolt hibátlan pályát

A fiatal lovasoknál egyedül  Mészáros Marcell Vostokkal tudott végig hibátlanul teljesíteni, így élete első kiemelkedő címét nyerte. Az ezüstérem sorsáról összevetés döntött két válogatott lovas között. Ezúttal Mráz Tamás tanítványa, Hollé Sára Dzsangóval megelőzte a 2016-os döntő győztesét, a kiskunhalasi Weinhardt Virágot, aki most Queeniet lovagolta.

A legnépesebb mezőny, az amatőr kategória is a hölgyekről szólt

Négy összevetőből hárman tudtak hiba nélkül lovagolni az amatőr kategória indulói közül. Első lett villámgyors lovaglással Szilágyi Kitti kancájával, Florinával, megelőzve Konecsni Boglárkát Goyával és egy korábbi amatőr szabadtéri bajnok párost, Gajda Fannit és Airvent Money-t.

2017.03.27. Forrás: Dijugratoszakag.hu

Hozzászólások