Díjugrató körkép: mi történt a hétvégén?

Két legsikeresebb díjugratónk Münchenben versenyzett, Horváth Balázs Kecskeméten diadalmaskodott, a Talent programban résztvevő fiatal díjugrató tehetségek pedig Balatonfenyvesen edzőtáboroztak. Következzenek a hétvége díjugrató hírei.

Tóth László és Isti

München: Hugyecz Mariann és Tóth László képviselte a magyar színeket

A németországi Münchenben rendezett nagyszabású fedettpályás nemzetközi versenyen jelenlegi két legsikeresebb díjugratónk, Hugyecz Mariann és Tóth László képviselte Magyarországot. A 80.000 euró összdíjazású, 160 cm-es Nagydíjat a német David Will nyerte Mic Mac du Tillard nevű lovával. 

Tóth László az Istafan apaságú szürke Istivel folytatta idei nagyszerű szereplését: négy hibapontos teljesítménnyel a középmezőnyben végeztek, nem sokkal lemaradva korunk legjobb díjugratóitól, Marcus Ehningtől és Christian Ahlmanntól. Tóth László a fiatal lovak versenyszámában a hét éves pej Quanticóval az ötödik helyezést érte el, a 140 cm-es döntőben pedig négy hibaponttal ért célba. 

A hetényegyházi Hugyecz Mariann Chacco-Boyjal a szombati 150 cm-es legmagasabb versenyszámban szerzett értékes helyezést.

Kecskemét: Horváth Balázs vitte a prímet

Házi versenyt hozott a kecskeméti Airvent Lovas Clubban rendezett országos minősítő verseny, hiszen mindhárom napon a rendező lovasklub lovasai domináltak. Ötszörös magyar bajnokunk, Horváth Balázs PM La Conta Z-el és PM Balougraffal ezúttal is mindent vitt, csakúgy, mint egy hete Kaposváron.

Balatonfenyves: fiatal tehetségek lovagoltak

A szezon első Talent edzőtábora is a hétvégén zajlott, a balatonfenyvesi fedeles lovardában Németh István felnőtt szövetségi kapitányunk tartott képzést a tizenkét tehetséges fiatal lovasnak.

2015.11.09. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások