Bábolna, Celje, Somorja – erre ugrottak a lovasok

Öt napon át versengtek lovasok a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok négyévszakos versenypályáján, ahol 35 versenyszámmal zajlott az Országos Díjugrató Minősítő. Válogatott lovasaink ezidő alatt Szlovéniában versenyeztek.

Országos Díjugrató Minősítő Bábolnán

Kiemelkedő teljesítményt ért el a sümegi Széplábi Fülöp Tamás, aki a verseny mindhárom A/2 versenyszámát megnyerte a Paul Schockemöhle által tenyésztett, pej Spartacus Hotel Kapitánnyal. A Várkapitány Lovasklub versenyzője a rutinos mezőnyt meghökkentő időkülönbséggel előzte meg mind a három versenynapon.

Az A/3-as versenyszámok Czékus Zoltán sikerét hozták, aki pénteken Kronosszal, míg szombaton Apollóval lett első. A Nagydíj is a Csongrád megyei lovasoknak kedvezett, hiszen Fodor István pályaépítő 145 cm-es alappályáját öt lovas tudta hibátlanul teljesíteni.

A negyvenedik születésnapját nemrég ünneplő Zajzon András végül megérdemelten nyert a Colonado apaságú Conraddal. Az algyői lovas az Airventes Marton Andrást és a mezőhegyesi Krucsó Szabolcsot előzte meg a képzeletbeli dobogón.

Hetedik a magyar válogatott Szlovéniában

A szlovéniai Celjében hatodik helyen jutott be a Hugyecz Mariann Never Last, Szuhai Gyula Lamborgini, Szász Sándor Luftikus Boy, Petheő Ákos Carrado Cobold össztételű négy fős magyar válogatott a második fordulóba a Nemzetek Díja második fordulójába. A Németh István szövetségi kapitány által vezetett csapat a végelszámolásban, egyet javítva a linzi CSIO teljesítményén most a hetedik helyen zárt. Csapatunk egyetlen hibátlan teljesítményét a szürke Carrado Cobold és Pethő Ákos érte el. Vasárnap a Nagydíj napja volt, ahol Hugyecz Mariann Chacco Boyjal szerepelt a legjobban, egy verőhibája négy hibapontot ért.

Ezzel egy időben a somorjai CSI*** díjugrató versenyen idei első nemzetközi szereplésén ifj. Szabó Gábor volt a legjobb magyar lovas, aki a sárga Timpex Bölcsésszel a tizedik helyen végzett a 150 cm-es Nagydíjban.

2015.05.18. Forrás: Dijugratoszakag.hu
Fotó: illusztráció

Hozzászólások