Minden idők legjobb magyar póni eredménye

Beírták magukat a magyar lovassport történelmébe az idei Póni Európa-bajnokságon résztvevő versenyzőink. A póni díjlovas válogatott nyolcadik helye is hatalmas siker és az is először fordult elő, hogy magyar lovas zenés kűrt lovagolhatott az egyéni döntőben.

Augusztus 17-21. között a dániai Aarhusban zajlott a Póni Európa-bajnokság, ahol négy ifjú díjlovas és egy díjugrató képviselte hazánkat.

Díjlovasok:

  • Iván Hanna – Equestricon's Epiascer (edző: Gémes Barnabás)
  • Rapi Kitti Krisztina – Da Vinci (edző: Garai Máté)
  • Nagy Zina Panka – Molenhorn's Rico (edző: Pachl Péter)
  • Yom Tov Jázmin – Jazzo (edző: Pachl Péter)

Csapatvezetőjük Dallos Zsófia volt.

Díjugrató:

  • Bosits Biborka (edző: Mráz Tamás)

Az idei Európa-bajnokságon először fordult elő, hogy a póni díjlovas válogatott 15 csapatból az értékes nyolcadik helyen végzett, és az is, hogy magyar lovas zenés kűrt lovagolhatott az egyéni döntőben.

Itt ugyanis a legjobb 19 lovasból Yom Tov Jázmin és Jazzo a 13. helyet szerezte meg 69,6%-os eredménnyel, ez minden idők legjobb magyar póni eredménye.

„Ez a fantasztikus eredmény azért is fontos, mert 2017-ben Magyarország kapta meg a három olimpiai szakágban versenyző póni lovasok Európa-bajnokságának rendezési jogát, így a figyelem még jobban hazánk felé fordult” – írja Pachl Péter a Díjlovagló Szakág oldalán.

2016.08.23. Forrás: Díjlovagló Szakág

Hozzászólások