Fegyelem, tisztelet, lószeretet: Vági Díjlovas Központ

Patócs Ádám, a díjlovasok fotósa ezúttal a Vági Díjlovas Központban járt, ahol bepillanthatott a helyi lovak és lovasok hétköznapjaiba.

Még 15 képünk van a Vági Díjlovas Központ lovairól és lovasairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Kedves olvasók, engedjétek meg, hogy bemutassam legújabb fotóimat és egy csodálatos társaságot.

A múlt héten Szeicz Erika megkeresésére a Vági Díjlovas Központban jártam Gödöllőn. Több kiemelkedő díjlovas versenyzőt is megismerhettem közelebbről és betekintést nyerhettem hétköznapjaikba. Megismerhettem a lovarda tulajdonosát, Vági Emesét, aki szintén a díjlovas sportban tevékenykedik Nagydíj szinten. Emese biztosítja a lovasoknak a megfelelő pályákat, a gyönyörű környezetet és a lovak 100%-os jólétét, amiért a lovasok nagyon hálásak.

Szeicz Erikát s tanítványait is lencsevégre kaptam: Tilly Dórát és Lázár Zsófit. Hogy mit láthattam náluk? Ezt nagyon egyszerűen pár szóval tudnám jellemezni: fegyelmet, tiszteletet, szaktudást és nem utolsó sorban ló iránti szeretetet

A lovak kitűnő bánásmódban részesültek, előkészítésük a fotózásra pedig példaértékű lehetett volna minden lovas számára. 

Még 15 képünk van a Vági Díjlovas Központ lovairól és lovasairól. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A képeken láthatjátok Szeicz Erikát, aki édesapjával, Szeicz Ferenccel közösen dolgozik lovaikkal. Szeicz Ferenc Erikát gyermekkora óta mindig segítette karrierjében, együtt élték meg a mélypontokat és a sikereket egyaránt. Erika ifjúsági és junior bajnok, nem utolsó sorban pedig az országos magyar bajnoki címet is elnyerte, 25 éves versenykarrierje alatt több mint 35 éremmel büszkélkedhet.

Son Of Glory nevű lovával több rangos díjlovas versenyen is bizonyított. 2012-ben kijutottak Verdenbe a Fiatal Lovak Világbajnokságára. Az Országos Díjlovagló Bajnokságon megnyerték az 5 Éves Fiatal Díjló versenyszámot, mint ahogy Lipicán is a CDI-3* versenyét Fiatal Díjló kategóriában. A 2013-as évben szintén sikerült magukat kvalifikálni a Fiatal Lovak Világbajnokságára. A 2014 és 2015-ös évben még nagyobb összhangot találtak és a ló képzettségi foka elérte az S1 kategóriát, ahol nagy sikereket ér el a mai napig. Reméljük, hogy hamarosan láthatjuk őket Nagydíj versenyszámokban is. 

Erika fiatal lova Spartakus, aki a 2014-es évben kezdte versenykarrierjét, és már első évében az Országos Díjlovagló Bajnokságon első helyezést szerzett 5 Éves Fiatal Díjló kategóriában. Erika idén már L-kategóriában versenyez lovával, szintén eredményesen. Kívánok nekik ugyanolyan nagy sikereket, mint amiket eltudott érni Son Of Glory nyergében is.

Tilly Dóra három különböző lovát is megismerhettem. Elsőnek Sandor S nevű lovát mutatnám be, aki már idősebb rutinosabb lóként közlekedik a négyszögben. Dóra 2013 óta versenyez Sandor S-el, akivel együtt tudott fejlődni a nagyobb kategóriákig.

Roodschanello nevű lovával ebben az évben kezdett el versenyezni S1 kategóriában. Reméljük, jobbnál jobb eredményeket ér majd el vele. Fiatal lova, Royce In Love idén kezdte el a versenyzést. Első megmérettetésén, Balatonvilágoson megszerezte az 5 Éves Fiatal Díjló kategóriában az első és második helyet. 

Lázár Zsófia újdonsült fiatal díjlovas pónija Simbad, egy szürke herélt. Zsófi ebben az évben kezdte a díjlovas sportot E és A kategóriákban. Reméli ő is olyan sikereket elérhet majd lovával, mint edzője, Erika.

Meg szeretném még egyszer köszönni ezt a csodás napot, a remek társaságot s nem utolsó sorban a felkérést és a sok pozitív visszhangot képeim kapcsán. Remélem a továbbiakban is  fogok még együtt dolgozni ilyen kimagasló versenyzőkkel.

2015.08.12. Patócs Ádám

Hozzászólások