2016 legemlékezetesebb lovassport eseményei

Világkupa győzelmek, lovas fesztiválok, sporttörténelmi sikerek, kvalifikációk…a magyar lovasok idén sem bízták a véletlenre versenyeiket. Jöjjön egy kis áttekintés: ezek voltak a 2016-os év legfőbb lovassport eseményei.

Húsvétkor már történelmet írtunk

Az idei húsvét a Díjugrató Világkupa döntő 26. helyét hozta Hugyecz Mariann és Chacco Boy számára. Ez minden idők második legjobb teljesítménye magyar díjugratótól:

Tovább a teljes cikkre: Díjugrató történelmet írt Hugyecz Mariann >>

A magyar lovastorna csapat megtörte 20 éve tartó átkát

Alig pár héttel Hugyecz Mariann elképesztő sikere után, a lovastornászok is beindultak. A Szárnyaló Lovas Sport Egyesület junior csapata a CVI-k történelmében először magyar csapatként megnyerte a versenyt. Ez azért is különösen figyelemreméltó eredmény, mert magyar együttes már több mint 20 éve nem szerzett első helyezést nemzetközi versenyen.

Tovább a teljes cikkre: Történelmi lovastorna siker >>

Az angol királynő is belátta: elismerésre méltó a magyar 

Magyar fogathajtó sikerét hozta a királynő tiszteletére megrendezett Royal Windsor Horse Show. Ifj. Jámbor Vilmos ugyanis a második helyet szerezte meg a póni négyesfogatok között, így abban a megtiszteltetésben részesült, hogy díját személyesen II. Erzsébettől vehette át.

Tovább a teljes cikkre: Királynői elismerés a magyar fogathajtónak >>

A magyar lovasíjászok nyilaitól Kirgizisztán sem menekült

Sikerrel szerepeltek a magyarok a második alkalommal megrendezett Nomád Világjátékokon Kirgizisztánban. Lovasíjász számban családi győzelem született, Vermes István aranyérmes lett, míg fia bronzéremmel gazdagodott.

Tovább a teljes cikkre: Nomádok legjobbjai a magyar lovasíjászok >>

A világbajnokságra vágtáztunk távlovaglásban is

47 ország legjobb távlovasai küzdöttek térrel és idővel a Longines FEI Távlovagló Világbajnokságon a szlovákiai Somorjában. A magyar csapat tisztességesen helyt állt, Magyarországot három lovas képviselte, közülük Kozár Mórt kérdeztük a megmérettetésről.

Tovább a teljes cikkre: Egy somogyi távlovas a világbajnokságon >>

Ezüst lasszó járt a magyar cowboynak

Magyar lasszóbűvölő végzett a második helyen az Ausztriában megrendezett Lasszó Európa-bajnokságon. A megmérettetésen három magyar versenyző vett részt, akik három ezüst és három bronzérmet is hazahozhattak.

Tovább a teljes cikkre: Ezüst lasszó a magyar cowboyoknak >>

14 nemzet elől happolta el Magyarország a Nemzetek Díját

Már a CSIO első napján is magyar lovasok és magyar tenyésztésű lovak sikerének örülhetett a közönség a fiatal lovak számára kiírt versenyszámokban.

Majd másnap Hugyecz Mariannt, Horváth Balázst, ifj. Szabó Gábort és Tóth Lászlót ünnepelte nemcsak a Nemzeti Lovarda, hanem az eseményeket távolról követő közönség is. Nekik köszönhetően ugyanis 18 évvel a budapesti és 8 évvel a kiskunhalasi CSIO csapatverseny sikere után újra első lett Magyarország a Nemzetek Díjában.

Tovább a teljes cikkre: Magyar győzelem a Nemzetek Díjában >>

S ha már történelmi magyar sikerrel indult, azzal is zárult az idei CSIO

30.000 eurós összdíjazású fő versenyszám 160 centiméteres alappályáját tizenhatan, köztük két magyar lovas teljesítette hibátlanul. Az összevetésben rendre jöttek a gyors lovaglások, kockáztatások, majd következett ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész. Amit a következő, alig 43 másodpercben láthatott a világ, azt a magyar lovassport soha nem fogja elfelejteni:

Tovább a teljes cikkre: A nap, amire minden magyar lovas emlékezni fog >>

Ezt követte minden idők legjobb magyar póni eredménye

Beírták magukat a magyar lovassport történelmébe az idei Póni Európa-bajnokságon résztvevő versenyzőink is. A póni díjlovas válogatott nyolcadik helye is hatalmas siker és az is először fordult elő, hogy magyar lovas zenés kűrt lovagolhatott az egyéni döntőben.

Tovább a teljes cikkre: Minden idők legjobb magyar póni eredménye >>

Érmekkel tértek haza a magyar díjlovasok Szlovákiából

A Duna-Bohemia Trophy kétnapos szlovákiai fordulóján magyar, szlovák és osztrák versenyzők is rajthoz álltak. Magyar lovasaink ennél jobban szinte nem is szerepelhettek volna, hiszen már az első versenynapon is szép eredményeket értek el.

Tovább a teljes cikkre: Érmekkel tértek haza a magyar díjlovasok Szlovákiából >>

A VB ezüstérmest is legyőzte a magyar lovastornász

Bence Balázs az első magyar lovastornász, aki érmet hozott haza Világkupáról. De nem is akármilyet! Kalandos párizsi szereplésével a világklasszis francia favoritokat utasította maga mögé:

Tovább a teljes cikkre: A VB ezüstérmest is legyőzte a magyar lovastornász >>

Érmeket hoztak az EB-ről fiatal fogathajtóink

Németországban bizonyított a magyar fogathajtó-utánpótlás: a Gyermek, Junior és Fiatal Hajtók Európa-bajnokságáról két szépen fénylő éremmel tértek haza ifjú fogathajtóink.

Tovább a teljes cikkre: Érmeket hoztak az EB-ről fiatal fogathajtóink >>

Világbajnokot győzött le Krucsó Szabolcs

A bécsújhelyi Arena Nova csarnokában Krucsó Szabolcs díjugratónk Chacco Boyjal meg tudta nyerni a hiba-idős 140 centiméteres nagykört a legutóbbi Európa- és világbajnoki csapat aranyérmes Jur Vrieling előtt.

Tovább a teljes cikkre: VIlágbajnokot győzött le Krucsó >>

Dobrovitzok a világkupa dobogóján

A stockholmi, majd az azt követő budapesti Fogathajtó fedeles Világkupa-fordulón is második lett Dobrovitz József. Fia, ifj. Dobrovitz József Svédországban harmadikként, majd hazai pályán negyedikként zárt. Genfben felülmúlva az ötödik helyen hajtó édesapját, szintén harmadik lett.

Dobrovitz József megállíthatatlanul menetel a göteborgi döntő felé: harmadik helyen végzett a négyesfogathajtók fedeles világkupa-sorozatának londoni állomásán. Összesítésben egyelőre csak Boyd Exell tudta megelőzni fogathajtónkat. A világkupa-sorozatnak még három versenye van hátra a göteborgi döntőig, de ezeken a magyar hajtók már nem szerepelnek. Így 2017 február elejéig még nyitott kérdés, hogy Dobrovitz József ott lehet-e a VK-döntőn.

Tovább a teljes cikkre: Dobrovitz harmadik Londonban! >>

2016.12.22. Lovasok.hu

Hozzászólások