Rendőrlovasok javítják a közbiztonságot a Jászságban

Rendőrlovasok javítják a közbiztonságot a Jászságban

A téli hónapokban rendőrlovasokkal erősítik meg az ország olyan, közbiztonságilag problémás kistérségeinek rendőrkapitányságait, ahová nehezen lehet eljutni gépjárművekkel.

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága, azon belül is a Lovas alosztály munkatársai Jászberény körzetében, a jászsági tanyavilágban járőröznek, hogy a közbiztonságot javítsák és csökkentsék a betörések számát a térségben.

A helyi önkormányzatok kérésére levezényelt lovasok fokozottan figyelnek az egyedül élő idősekre is, jelenlétük emellett visszatartó erőt jelent bűnözők számára is. 

Megjelenésükkel jelentősen javult a térségek közbiztonsága, ennek hatását pedig hónapokkal a készenléti egységek távozása után is érezni lehet majd.

A gyorsan reagáló rendőrlovasok az elkövetkezendő időszakban több olyan helyen fognak szolgálatot teljesíteni, ahol a bűnelkövetők nem számítanak rájuk.

A felvételeken Gáspár György rendőr zászlós Zsigó, illetve Soltész Barnabás rendőr főtörzsőrmester Velur névre hallgató lova látható a jászsági tanyavilágban szolgálat közben.

Hasonló intézkedésre 2011 őszén már volt példa, akkor jelentősen javult a térség közbiztonsága: a döntés hatásait hónapokkal a készenléti egységek távozása után is érezni lehetett.

 

Forrás: H. Szabó SándorORFK
2013.01.24.

Hozzászólások