Nógrádban járőröztek a lovasrendőrök

Nógrád megye négy városában és a környező településeken járőröztek a lovas és kutyás rendőrök augusztus elején.

Nógrád megyében augusztus 5-én teljesítettek szolgálatot a Készenléti Rendőrség lovas és kutyás rendőrei: nyolc lovas és két kutyás járőr érkezett a Balassagyarmati, Pásztói, Rétsági és Szécsényi Rendőrkapitányságok illetékességi területére. 

Lovasrendőrök járőrözés közben, Nógrád megyében (a képre kattintva elérheted a galériát)

A Készenléti Rendőrség munkatársai a hétvégi házas övezetekben, a gépjárművekkel nehezen megközelíthető helyeken, mezőgazdasági területeken láttak el szolgálatot, melynek célja a lakosság biztonságérzetének növelése, a jogsértő cselekmények megelőzése, megszakítása, továbbá a közlekedési balesetek megelőzése, a zavartalan és biztonságos közlekedés biztosítása volt.

A helyiek többek között Rétság város belterületén, Szátok községben, Balassagyarmaton, Ipolyszögön, Szécsényben, Nagylócon, továbbá Pásztón és a palotási tó
övezetében is találkozhattak a lovas egyenruhásokkal. A kutyavezetők és négylábú segítőik Diósjenő község területén vigyáztak a rendre.

A Pásztói Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó Héhalom községben és az ahhoz tartozó szántóföldekhez vezető földutakon, erdei utakon a helyi polgárőr egyesület tagjaival látott el szolgálatot  a Készenléti Rendőrség két lovasa Vezúv és Mécses nevű szolgálati lovaikkal (lásd a videóban és a galériában!)

2014.08.07. Forrás: police.hu

Hozzászólások