Vigyázat: csaLÓk bukkantak fel a Lovas Piactéren

Süle Rita

Az elmúlt hetekben több olyan e-mailt is kaptunk, melyben olvasóink csalók tevékenységére hívták fel figyelmünket. Sőt, néhányan sajnálatos módon átverés áldozatai lettek; nem érkezett meg hozzájuk az előre utalással kifizetett termék, legyen szó patkókról – vagy épp lószállító utánfutóról…

Vigyázat! CsaLÓk bukkantak fel a Lovas Piactéren
Óvakodj a csaLÓktól: ne Te legyél a következő áldozat!

Okulásként részlet néhány olvasói panaszlevélből:

“Mélyen tisztelt Piactér! Azért írok önöknek, mert kifizettem 6 db patkót, amit még nem kaptam meg, pedig már több mint egy hete megrendeltem és kifizettem. Ilyenkor mi van? Hol a csomagom, hol van amit rendeltem?”

“Felvettük a hirdetővel a megadott e-mail címen a kapcsolatot, átutaltuk a megbeszélt összeget, és az utánfutó a mai napig nem érkezett meg hozzánk. A rendőrségi és banki fel- illetve bejelentést megtettük. A pénz átutalása óta nem lehet vele kapcsolatba lépni.”

“Érdeklődésünkre a hirdető megírta, hogy európai (nem írt országot) és hogy szívesen elküldi a nyerget Magyarországra. Magát a hirdetésében Pest megyei lakosként azonosítja, a nyerget az átlagos ár töredékéért hirdeti. Nagyon gyanús ez a sok körülmény együttesen.”

“Ez egy előre utalós csaló hirdetés! Már az ára is vicc, de felvettem velük a kapcsolatot, pusztán kíváncsiságból. Különböző titkos levelező fiókokból válaszoltak, előre utalást kértek. Miután személyes átvételt kértem (Svédországba), többé nem válaszoltak.”

Íme néhány LÓtanács, hogy megelőzhesd a bajt:

  • Az a legbiztonságosabb, ha személyes átvételkor a helyszínen fizetsz
  • Mindig nyilvános helyet válassz, ha személyesen találkozol az eladóval
  • Utasítsd el a hirdető előre utalással kapcsolatos kéréseit, főleg ha nagy értékű termékről van szó
  • Érdeklődj a hirdetőnél, hogy megvan-e még nála az eredeti blokk / számla, garanciajegy, vagy a termék eredeti csomagolása
  • A hibás magyar nyelvezettel (láthatóan fordítóprogrammal) megírt hirdetéseket kezeld gyanakvással és ne válaszolj az ilyen módon megírt eladói üzenetekre sem
  • Válassz szerződött partnereink kínálatából, az ilyen hirdetésekben “Irány a bolt” gomb szerepel
  • Ha hibás hirdetést látsz, jelezd nekünk a hirdetés képgalériája alatt található “Jelentem” gombra kattintva

Téged is megpróbálták már átverni? Segíts másokon, oszd meg tapasztalataidat a Lovasok.hu többi olvasójával! A leveleket a szerkesztoseg@lovasok.hu email címre várjuk.

Lovasok.hu, Süle Rita
Kép forrása: www.bigstockphoto.com
2017.10.26.

Hozzászólások