Hogyan hirdesd a lovad – tippek lóeladáshoz

Szeretnéd lovadat minél hamarabb eladni? Hozd ki a maximumot eladó lovas hirdetésedből! Íme hat hasznos tipp, hogy lovadat gyorsan, jó áron és jó helyre eladhasd:

Az, hogy megéri-e a Lovasok.hu-n hirdetni eladó lovadat vagy fedezőménedet, nem kérdés. Ezúttal abban is segítünk, hogy ne egyszerűen csak egy átlagos hirdetést adj fel, hanem egy olyan hirdetést, mellyel lovad kitűnhet a tömegből, és ellenállhatatlanná válik a vásárlók számára. Lássuk, hogyan működik ez a gyakorlatban:

1. lépés: Regisztráció

A valótlan, komolytalan és hibás hirdetések nem csak Téged bosszantanak, mi sem látjuk őket szívesen, ezért a Lovasok.hu-n csak regisztráció után tudsz eladó lovas hirdetést feladni. A regisztráció egyszerű és gyors, amiről azonnal automatikus visszaigazoló e-mailt kapsz. Egy kattintás és már be is léphetsz a korábban megadott e-mail címeddel és jelszavaddal. Fontos tehát, hogy a regisztráció során valódi e-mail címet adj meg, amit rendszeresen használsz.

2. lépés: Hirdetés feladás

Regisztrációd után a Lovasok.hu oldal jobb felső sarkában találod a Belépés gombot. E-mail címed és jelszavad begépelése után már készen is állsz arra, hogy feladd hirdetésedet:

  • kattints a nevedre a jobb felső sarokban
  • kattints a legördülő menüsorban az Eladó lovas hirdetéseim -re
  • a honlap sötétzöld sávjában megjelenő opciók közül válaszd ki a Hirdetés feladása gombot, és már el is kezdheted feltölteni lovad adatait

Djamila, eladó 12 éves arab telivér kanca – Kattints a képre Djamila adatlapjának megtekintéséhez.

3. lépés: Adatok megadása

A hirdetés címében érdemes a ló fajtáját feltüntetned (pl. andalúz). Ugyanakkor nem szükséges a a címbe beleírni, hogy "eladó", vagy "fedezőmén", hiszen ezt a hirdetés típusánál már kiválasztottad. 

Fontos, hogy lovad minden adatát add meg, ezzel is segítve a leendő vásárlókat, hogy minél könnyebben rátaláljanak lovadra.

Legyen kéznél lovad útlevele is, mert a Lovasok.hu-n 6 hónapnál idősebb lovat csak a lóazonosító megadásával lehet hirdetni. A korábban feladott, lóazonosítóval nem rendelkező hirdetéseket fokozatosan vezetjük ki a rendszerből.

Emellett lovad felmenőit is érdemes feltüntetned – ehhez is hasznos segítség a lóútlevél. 

Donna Sandrina, eladó 5 éves oldenburgi kanca – Kattints a képre Donna Sandrina adatlapjának megtekintéséhez.

4. lépés: Fotók feltöltése

Ha eddig nem tetted volna, akkor most mindenképpen készíts, vagy készíttess fényképeket lovadról! Manapság nem sok idő jut minden hirdetés nyugodt és alapos átböngészésére. Ezért fontos, hogy legalább egy jó kép készüljön lovad hirdetéséhez, mely megragadja majd a tekintetet és nem hagyja tovább görgetni a leendő vásárlót. Egy jó fotó segít lovadnak, hogy kitűnjön a hirdetések forgatagából, és megmutassa a benne rejlő lehetőségeket.

A hirdetésbe érdemes beletenned egy lovas nélküli képet is a patásról, méghozzá oldalról, hogy látszódjon a ló teljes testfelépítése. Az a legjobb, ha csak egy kantár, vagy kötőfék van rajta, a nyereg, vagy a lábvédők ugyanis pont a legfontosabb részeket takarják el.

Ha a lovad hátaslóként dolgozik, akkor érdemes nyereg alatti fényképet készítened róla mozgásban, ha pedig fogatban dolgozik, akkor munka közben szintén oldalról. A szemből vagy hátulról készített fényképek eltorzítják az arányokat. Ha díjugratásra alkalmas lovat kínálsz eladásra, akkor készíts ugró- vagy szabadonugró fényképeket is. A fotókat egyesével töltsd fel, ne készíts fotómontázst.

Minervo Aldara, eladó 6 éves andalúz mén – Kattints a képre Minervo Aldara adatlapjának megtekintéséhez

A fotókat könnyedén feltöltheted, a Hirdetés Feladáson belül a Képek/videók opciót kiválasztva, majd a Képek feltöltése gombra kattintva. A fotók feltöltése után azt is eldöntheted, hogy mely képpel kezdődjön lovad hirdetése, azaz melyik az a fotó, amivel ellenállhatatlanná teszed patásod.

5. lépés: Videó feltöltése

Érdemes a lovadról mozgás közben, esetleg versenyen készített videót is feltöltened a hirdetésedhez. A videó nagy segítség lehet az érdeklődő számára, hiszen így átfogó képet kaphat a lóról még azelőtt, hogy útnak indulna, hogy megnézze és kipróbálja eladásra szánt lovadat. 

A videót egy gyors regisztráció után töltsd fel a http://www.youtube.com/ oldalra. A kész Youtube videó alatt kattints a Megosztás fülre, majd válaszd a Beágyazás opciót, ekkor megjelenik a videó Embed kódja. Videódat a Lovasok.hu oldalon a Hirdetés feladás – Képek/videók részben tudod feltölteni az Embed kód bemásolásával.

Pacor G, eladó 11 éves osztrák melegvérű herélt – Kattints a képre a ló adatlapjának megtekintéséhez

6. lépés: Kiemelés

Miután minden adatot megadtál lovadról, feltöltötted a fotókat és videókat, kiemeléssel teheted még láthatóbbá hirdetésedet.

A kiemelt hirdetések a hirdetéslista elején jelennek meg, ezért ezeket sokkal többen látják, így kevesebb idő és fáradság, hogy lovad új gazdára találjon. A kiemelt hirdetések eltérő háttérszínük miatt is sokkal figyelemfelkeltőbbek.

Sok sikert kívánunk lovad értékesítéséhez!

 

Frissítve: 2016.09.22. Lovasok.hu

Hozzászólások