Imperiál leszármazott kisbéri félvér és csikója örökbefogadót keres

Imperiál és Márványmenyasszony felmenőkkel rendelkező 12 éves kisbéri félvér kanca és 2 éves csikója örökbefogadóra vár. Az ideális jelölt elkötelezett lovas, képes és akarja eltartani a lova(ka)t, vállalja az ezzel járó felelősséget, de nem tudná megvásárolni álmai lovát. Pályázz, ha magadra ismersz!

Az örökbefogadás egy életre szóló  felelősségteljes döntés. A lovak örökbefogadása különösképp, hiszen tartásuk nem csupán költséges és időigényes, de megfelelő szaktudást, hozzáértést is kíván. A legtöbben ezt nem gondolják át és csak az "ingyen ló" megszerzését látják egy-egy ilyen lehetőségben, így hazánkban az örökbefogadások jelentős része rossz véget ér. Ha Te úgy érzed, hogy valóban felelősségteljes örökbefogadó lennél, most itt a lehetőség, hogy saját lovad legyen.

Bilász Tibor az alábbi felajánlást tette: 12 éves kisbéri félvér kancáját és annak 2 éves csikóját felajánlja annak a fiatalnak, aki:

 • elkötelezett lovas
 • képes és akarja eltartani a lovat/lovakat
 • vállalja az ezzel járó felelősséget
 • de nem tudná megvásárolni álmai lovát

Nos, ez a két gyönyörű kanca lenne az ajándék. Manó (12 éves) és Márvány (2 éves). Manó felmenői között ott van Imperiál és Márványmenyasszony is.

Mivel valószínűleg sokakat érint a felajánlás, ezért az alábbiakat kérjük azoktól, akik egyik vagy mindkét lovat szeretnék tartani:

 1. Egy motivációs levél arról, hogy miért szeretnéd a lovat, miképpen kívánod tartani, milyen elképzelésed van a ló tartásáról? Volt-e/van-e már lovad? Mi az oka annak, hogy ezt/ezeket a lovakat szeretnéd?
   
 2. Leírás arról, hogy mire szeretnéd a lovat használni, mit szeretnél elérni vele/velük. Van-e ebben segítséged, edződ? Ő vállalja-e a tréningezéseteket?
   
 3. Felelősségvállalási nyilatkozat, amelyben kijelented (ha nagykorú vagy, akkor Te, ha nem, akkor a szülő/gondviselő), hogy a lovak tartására (elhelyezés saját ingatlanon, vagy bértartásban, takarmány, vakcinázások, féreghajtások és egyéb állategészségügyi ellátás, pataápolás) megfelelő körülményekkel rendelkezel és el tudod tartani Őket.

Az örökbeadó a lovak tartási körülményeit ellenőrizni fogja és amennyiben méltatlan helyre kerülnek, úgy azokat máshoz szállítja.

A három legjobb "pályázat" beküldőjét személyesen is felkeressük és közülük választjuk ki azt/azokat, akik a lovat/lovakat megkapják. Tekintettel arra, hogy a csikó 2 éves, előnyben részesül az az aspiráns, aki mindkét ló tartását vállalja és képzésükről gondoskodik.

A pályázatokat a myhorse@peha.org címre várjuk 2014. július 20-ig!

A felhívásra összesen 70 pályázat érkezett. Közülük az alábbi hatot fogják felkeresni a pályázat kiírói: 

 • Orbán Gabriella – Miskolc-Görömböly
 • Tóthné Zombori Melinda – Mórahalom
 • Burka Márton – Kiskőrös
 • Gyetvainé Petrohai Bernadett – Márkháza
 • Virág Hajnalka – Tápszentmiklós
 • Kaszás Evelin – Zselickislak

2014.09.13.

2014.07.04. Szilágyi Szilárd


KapcsoLÓdó oldalak:

Örökbefogadható ló a Bottyán Equusnál >>

A lótartás költségei >>

Hozzászólások