Hózápor helyett nyílzápor a lovasíjászoknál

Várhatóan idén kerül bemutatásra Kaszás Géza dokumentumfilmje Kassai Lajos munkásságáról. Néhány napja már az első rövid ízelítő is elérhető a filmből, ami a lovasíjászok téli edzőtáborába enged bepillantást. Minket ez a kétperces videó már meggyőzött arról, hogy érdemes lesz megnézni.

A lovasíjászok téli edzőtáborának évekre visszamenő hagyományai vannak. A Kassai Lovasíjász Iskola tagjai minden évben karácsony és szilveszter között gyűlnek össze a Kaposmérő mellett fekvő Kassai-völgyben.

Az időzítés természetesen nem véletlen, hiszen a hideg téli időben végzett munka célja az, hogy a lovasíjászok és lovaik is kimozduljanak a komfortzónájukból, és kitolják, vagy akár átlépjék saját határaikat. A téli edzőtáborok során nem a nyilazáson, hanem inkább az erőnléti edzéseken van a hangsúly. Azt persze el kell ismerni, hogy az idei télen nem a hideg, hanem inkább a szokatlanul enyhe idő okozhatott meglepetést a lovasíjászoknak…

Kaszás Géza és kivételes tehetségű gárdája – hogy Kassai Lajos szavait idézzük – már több mint egy éve kíséri figyelemmel a Kassai-völgy eseményeit. Kassai Lajos azt is elárulta a készülő filmről, hogy a legjobb jelentek természetesen titokban maradnak egészen a premierig. 

2014.01.15. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Frissítve: 2014.12.19.

 

Hozzászólások