Katonai lovak üdülnek az angol vidéken

A Királyi Lovas Tüzérség több mint harminc lova elhagyta London zajos, poros környezetét egy pár napos üdülésre az angliai West Countryban.. A Left Section harminckét lova a hét végéig (szeptember 22-ig) lesz a környéken, a lovak a Woolacombe Beach-en végzik „csapatépítő” gyakorlataikat.


További 32 képünk van a Királyi Lovas Tüzérségről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

„Nem minden ló indul neki magabiztosan a habzó hullámtöréseknek, főleg mivel a talaj a patájuk alatt folyamatosan csúszik és süpped,” mondta egy szóvivő. „De ha bíznak a lovasukban és felülkerekednek a félelmeiken, a kettő közötti kapcsolat még erősebb lesz, ami szükséges is a nagy horderejű londoni ünnepélyeken felmerülő kiszámíthatatlanságokhoz.”

Az alakulat legutoljára 2011 júliusában járt Anglia délnyugati vidékein, azóta olyan eseményeken parádéztak, mint a Királynő Gyémánt Jubileuma, a 2012-es Londoni Olimpiai Játékok, Margaret Thatcher bárónő temetése, a Zászlós Díszszemle és az Invictus Games megnyitója.

„A tábor tökéletes alkalmat nyújt lovaknak és katonáknak egyaránt, hogy tartsanak egy kis megérdemelt szünetet az ünnepi feladataik között Londonban.” mondta Jack Stamp kapitány, a Left Section parancsnoka. „Az alakulat már egy ideje nem küldött lovakat ide, de mindig jól érzik magukat a környék partjain, és amit itt megtanulnak, az sokat segít nekik felkészülni az szigorú ünnepi kötelességeikre.”

Az alakulat nyílt napot is tart szombaton (szeptember 20-án) a Mount Edgcumbe Park-i ideiglenes lovardáiknál délelőtt 10:30-tól délután 16:000-ig, hogy megköszönjék a vendéglátást a helyi közösségnek. Ha esetleg arrafelé járnál a hétvégén, mindenképpen nézd meg a műsorukat!  

2014.09.18. Lovasok.hu
Forrás: horseandhound.co.uk

Hozzászólások