Jean-François Pignon, a szabadidomítás mestere decemberben Magyarországon!

Nicholas Evens könyvének megihletője, Monty Roberts és a tüzes paripák hátán vágtató Lorenzo mellett decemberben lehetőséget kapunk egy olyan kivételes tehetséggel is találkozni, mint Jean- François Pignon, akinek bemutatói önmagában tömegeket vonzanak. Bár december még messzi időpontnak tűnik, valóban vészesen fogynak a helyek, a lelátó több szektora már megtelt – érdemes még most megváltani a belépőt erre a kivételes, talán soha vissza nem térő alkalomra!

Jean-François Pignon nevét talán soha nem ismerte volna meg a világ, ha apja nem vásárolja meg a család első lovát, a szeretett Gazelle-t. Pignon szegényes, de szeretetteljes családban nevelkedett, öten vannak testvérek. Kiskorában a sport neki nem jelentett többet a kocogásnál és a labdarúgásnál, míg egy napon az új családtag, Gazelle gyökeresen megváltoztatta az életét.

Pignon és az akkor csupán még csak egy éves kanca között valóban rendkívüli kapcsolat bontakozott ki. Órákon át játszottak együtt, sőt a csikó még az iskolába is elkísérte. Ami természetesen mindenkinek szemet szút, hogy Pignon teljesen más irányból közelítette meg a lóval való közös munkát. Szelíden, a lovak kommunikációjára, szeretetére alapozva képezte és tanítja a mai napig lovait.

Karrierjét bátyával, Mathieu-val közösen indította el, akivel eleinte cirkuszi formában mutatták be akrobatikus lovas show műsoraikat. Tehetségüknek hamar híre ment, sorra kapták a felkéréseket. Később Gazelle-nek csikója született, a Salsa-nak elkeresztelt patás szintén csatlakozott az összetartó csapat előadásaihoz.

1991-es avignoni fellépésük újabb fordulatot hozott Pignon életébe, az előadás ugyanis olyannyira jól sikerült, hogy Veronában és Párizsban is ígéretes munkát ajánlottak számukra. A két testvér ekkor szét vált és külön utakon folytatták pályafutásukat. Bár külön utakon jártak, időnként örömmel vettek részt egy-egy közös bemutatón – Mathieu Pignon tragikus hirtelenséggel néhány évvel ezelőtt mindannyiunk fájdalmára szívinfarktusban elhunyt.

Jean-François Pignon ma lovasok sokaságának segít megfelelő harmóniát kialakítani lovaikkal, bemutatóra világszerte csodájára járnak! Légy részese Te is az élménynek!

Vegyél részt az előadáson a Lovasok.hu-n keresztül 10% kedvezménnyel! A kedvezmény mellé ráadásul most egy DÍJMENTES 1 éves CLASSIC LOVASOK.hu KÁRTYÁVAL is gazdagabb lehetsz! Részéletek a következő gombra kattintva!

2018.10.10. Frisch Andrea

Hozzászólások