Szekérrel 8 nap alatt az (Al)föld körül

A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium 350 éves fennállásának tiszteletére rendezett szekértúrát. A résztvevők egy lovas szekéren indultak Debrecenből május 26-án, hogy nyolc nap alatt megtegyék a Kiskunhalasig vezető utat.

A túra a Debrecenből Kiskunhalasra érkezett első református tanárok egykori útjának állít emléket. A szekértúra fővédnöke Bányai Gábor országgyűlési képviselő.

A küldöttség a tervek szerint nyolc nap alatt teszi meg a 280 kilométeres távot alsóbbrendű, kis forgalmú műutakon. Tatai Tibor, a fogat tulajdonosa nagy gonddal készítette elő a lovaskocsit és a legjobb lovait fogta be a hosszú útra.

A túrán összesen 32 diák vesz részt, kétnapos váltásokban. Egyszerre nyolcan utaznak a szekéren. A szekértúrán való részvételt ki kellett érdemelni. Előzetes jelentkezés és szülői engedély után az iskola megpályáztatta a 6-11. évfolyamok diákjait tanulmányi-, közösségi munka, versenyeredmények alapján.

A program a résztvevő  diákok számára élményszerűen mutatja be, hogyan utazhattak több száz évvel ezelőtt a nagy elődök. A szekértúra során az érintett települések turisztikai látnivalóit is igyekeznek megtekinteni.

A szekértúra tervezett útvonala:

Élményekben gazdag, biztonságos utat kívánunk a szekértúra minden résztvevőjének!

2014.05.27. Horváth Annamari, Lovasok.hu
Forrás: Keol.hu, Bacsmegye.hu
Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt


KapcsoLÓdó cikkek:

1200 km-es lovastúrára indultak augusztus 20-án >>

Magyarország-Mongólia Történelmi Emléktúra >>

Együtt határok nélkül, Szent Imre emléktúra >>

Hozzászólások