Az év legmeghatóbb lovas történetei

A 2016-os év sok-sok drámai pillanatot hozott, de a lovak mindig ott voltak, hogy átsegítsenek minket, kétlábú barátaikat a félelmen, bánaton, rettegésen. Reményt, megértést, kitartást és szeretetet kaptunk tőlük, amiért nem lehetünk elég hálásak.

Egy vemhes kanca drámája: menekülés a lángok elől

Az Ausztrália nyugati részén tomboló erdő- és bozóttüzek az embereket és az állatokat sem kímélték januárban. A világhálón szörfölő lovasok számára egy vemhes kanca és születendő csikója drámájában testesült meg az Ausztráliában zajló tragédia.

Tovább a teljes cikkre: Egy vemhes kanca drámája: menekülés a lángok elől >>

Egy utolsó puszi a Budweiser lovaktól

A 95 éves Marion Roberts egész életében lóimádó volt, így hát mi mást kívánhatott volna, minthogy még egyszer utoljára találkozhasson a Budweiser híres clydesdale lovaival?

Tovább a teljes cikkre: Egy utolsó puszi a Budweiser lovaktól >>

Lovas vagy? Köszönd meg Édesanyádnak!

Lovas anyukának lenni a világ egyik legnehezebb dolga. A gyereknevelés nem fenékig tejfel, de ha még a lovak is végigkísérik a gyermekkort, na az aztán a kemény dió. Legyél bár tini, vagy felnőtt, ezekért a dolgokért igazán hálás lehetsz Édesanyádnak.

Tovább a teljes cikkre: Lovas vagy? Köszönd meg Édesanyádnak! >>

Lóháton menekült a lángok elől

Hatalmas területen, 10.000 hektáron tomboltak erdőtüzek a kanadai Albertában májusban. A tartományban szükségállapotot rendeltek el, volt olyan város, ahonnan ki kellett telepíteni a lakókat. A lovasok számára egy lovait a tűz elől menekítő fiatal nő lett a kanadai katasztrófa jelképe.

Tovább a teljes cikkre: Lóháton menekültek a lángok elől >>

Vágóhídról mentett lovat a hatéves kislány

Egy hatéves kislány bebizonyította, hogy nem lehetsz túl kicsi, vagy túl fiatal ahhoz, hogy valami igazán nagy, valami igazán jó dolgot tegyél.

Tovább a teljes cikkre: Vágóhídról mentett lovat a hatéves kislány >>

Lovat és lovasát a terror sem állíthatja meg

Neked mit ad lovad a nehéz pillanatokban? Megértést? Reményt? Kitartást? Bátorságot? A belgiumi Zaventem repülőtéren történt terrortámadás egyik áldozatának az újrakezdéshez adott erőt. A szörnyű nap után a kórház parkolójában még kerekesszékben ülve találkozhatott először szeretett lovával.

Tovább a teljes cikkre: Lovat és lovasát a terror sem állíthatja meg >>

Plüss pónival és lovastusával küzdött a rák ellen

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer Angliában egy Hannah Francis nevű 17 éves lány, akinek élete a lovaglás volt. Legnagyobb álma pedig, mint talán minden versenyzőnek az, hogy egyszer részt vegyen az olimpián. Álma és lovai adtak erőt ahhoz, hogy szembeszálljon a rákkal.

Tovább a teljes cikkre: Plüss pónival és lovastusával küzdött a rák ellen >>

Újra együtt a póni és az ő macija

Egy hatalmas plüssmaci ölében alvó aprócska, árva póni csikó robbantotta fel az internetet 2013 májusában. A kiscsikó azóta pajkos fiatal lóvá cseperedett és nemrégiben ismét találkozott plüss barátjával.

Tovább a teljes cikkre: Újra együtt a póni és az ő macija >>

Szembenézett a rákkal és lovagolt tovább

Te mit éreznél, ha kiderülne, hogy halálos kór lappang benned? A mindössze 19 éves díjugratónak, Makovnik Timinek a nyirokmirigy-rákkal és kemoterápiás kezelésekkel kellett szembenéznie. Amikor kiderült, hogy beteg, egyetlen kérése volt: hogy ne kelljen abbahagynia a lovaglást. Ami ezután történt, mindannyiunk számára példaértékű.

Tovább a teljes cikkre: Szembenézett a rákkal és lovagolt tovább >>

Kerekesszékből az ügető szulkiba

Történelmet írt egy 19 éves kerekesszékes lány Svédországban: ő ugyanis az első sérült lovas, aki ügetőhajtóként versenyezhet.

Tovább a teljes cikkre: Kerekesszékből az ügető szulkiba >>

Az egész világ gyászolja a 17 éves militarylovast

Világszerte több millió lovas fejezte ki részvétét a közösségi média segítségével Olivia Inglis családja felé. A 17 éves militarylovas egy tragikus baleset következtében vesztette életét egy versenyen. A tragédia, mely a lovastusáért élő, az Olimpiáról álmodó fiatal lovas életét követelte, egyúttal összefogásra késztette a világ lovasait.

Tovább a teljes cikkre: Az egész világ gyászolja a 17 éves militarylovast >>

A mese, amit minden lovasnak ismernie kell

Egyszer volt, hol nem volt, következzen egy mese egy kislányról, akinek a lovak segítettek, hogy legyőzze önmagát és problémáját, ami szinte gúzsba kötötte.

Tovább a teljes cikkre: A mese, amit minden lovasnak ismernie kell >>

Új gazdája kedvéért nyert az addig sikertelen ügető

A győzelemhez nem elég egy jó ló és egy kiváló lovas. És nem garantálja a sikert a kemény edzés, az alapos felkészülés sem. Gyakran a szerencse és még valami furfangos, kiszámíthatatlan dolog is kell hozzá. Az, hogy egy különleges ló megtalálja az ő különleges gazdáját. Valahogy így történhetett ez az idei Baka Hendikepen is.

Tovább a teljes cikkre: Új gazdája kedvéért nyert az addig sikertelen ügető >>

A lovaknak is a szeretet a legnagyobb ajándék

Tény, hogy nagyon sokat köszönhetünk a lovaknak. Cserében pedig sok-sok ló tündérmeséje valósággá válik.

Tovább a videóhoz: A lovaknak is a szeretet a legszebb ajándék >>

2016.12.29. Lovasok.hu

Hozzászólások