Érpatak, Fót, Halászi, Felsőlajos: FKV-hírek

Halásziban feloldották a karantént, Érpatak december közepén, Felsőlajos viszont csak 2016 februárjában szabadulhat fel. Fóton is zárlat alá került egy lovarda fertőző kevésvérűség miatt – a NÉBIH közleménye.

Halásziban, a Babos tanyán (9228 Halászi, Kőhíd utca 11.) tartott Lovastalálkozón megfordult, a fertőző kevésvérűséggel fertőzött lóval esetlegesen kontaktusba került állatokon a találkozót követő 90. napon a második mintavételt elvégezték. A vizsgálat valamennyi egyednél negatív eredménnyel zárult. A forgalmi korlátozás esetükben feloldható.

Érpatakon (4245 Érpatak, Zsindelyes tanya 36.) a korlátozás december második hetében oldható fel, ha az utolsó vérvizsgálat negatív eredménnyel zárul. Az ebben az állományban végzett vizsgálatok eddig szintén kedvezőek.

Felsőlajoson (6055 Felsőlajos, Közös tanya 178.) a karantén az újabb eset felderítése okán csak a 2016 februárjában oldható fel legkorábban.

Karantén alá került egy lovarda Fóton (2151 Fót, Völgy u.), mert egy lónál a vérvizsgálat eredménye pozitív lett. A karantént a hatóság fenntartja, amíg a fertőzöttséget egyértelműen ki nem zárják vagy meg nem erősítik.

2015.12.08. Forrás: NÉBIH

Hozzászólások