Lipicai Lóárverés Szabadkígyóson

Szabadkígyós Polgármesteri Hivatala, és a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete 2014. szeptember 13-án (szombaton) Lipicai lóárverést rendez a Wenckheim kastély parkjában.

Tovább az árverésre kínált lipicai lovakhoz >>

Helyszín: 5712 Szabadkígyós, Tangazdaság 22-23. (a Wenckheim kastély parkjában)
Időpont: 2014. szeptember 13-án 10:00 órai kezdettel

Időbeosztás:

 • 10 órától: lovak elővezetése, bemutatása
 • 14 órától: árverés

Az árverésen részt vehetnek a tenyészet saját lovain túl Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete tagjainak előre bejelentett lovai.

Jelentkezés:

 • 2014. szeptember 10-ig, lipicaiegyesulet@gmail.com
 • A jelentkezéshez kérjük megadni a ló azonosítóját, nevét, tulajdonos nevét, elérhetőségét, telefonszámát és egy, felállított, jó minőségű fényképet a lóról.
 • Részvételi díj: 5 000 Ft

Állategészségügyi feltételek

 • A lovakat érvényes állatorvosi igazolással ellátott, a jelenlegi tulajdonos nevére átíratott lóútlevéllel (egy évesnél nem régebbi negatív vérvizsgálati eredmény, fél éven belüli lóinfluenza vakcinázás) lehet a telepre bevinni.
 • A lovakat megfelelő ápoltsággal, gondozott patákkal, a bemutatáshoz kellően előkészítve, az alkalomhoz illő eleganciával kérjük felvezetni.
Tovább az árverésre kínált lipicai lovakhoz >>

Árverési szabályzat

 •  A vásárlási szándékkal érkezőket kérjük, hogy az árverés előtt az az árverési irodában jelentkezni, és adataikat megadni szíveskedjenek, hogy vásárlás esetén a szerződéskötés előkészíthető legyen.
   
 • Licitálni kizárólag a helyszínen átvett tárcsákkal lehet. A tárcsák átvételekor 50. 000 Ft kauciót kell fizetni, melyet az árverés végén a licitálók a tárcsa ellenében visszakapnak. Amennyiben a licitáló a licitet megnyeri, de nem köti meg az adásvételi szerződést a ló tulajdonosával a kaució összegét nem igényelheti vissza. Árverési katalógust átvett tárcsánként (1 db) térítésmentesen biztosítunk.
   
 • A könnyebb kapcsolattartás érdekében a tárcsával rendelkezőknek külön tribünrészt biztosítunk, melyet kérjük, szíveskedjenek igénybe venni.
   
 • Felvezetés a katalógusszám sorrendjében, kötőféken, illetve kantáron, esetenként szabadon történik. A tulajdonosoknak lehetősége van lovaik – kettő vagy több egyedből álló – csoportban való felkínálására. A csoportra való licitálás eredménytelensége esetén a lovak egyedenként ismét felvezetése, illetve licitre kerülhetnek.
   
 • A licitálás HUF-ban történik
   
 • 1.000.000 Ft-ig 20.000 Ft-onként emelhető
   
 • 1.000.000 Ft felett 50.000 Ft-onként emelhető
   
 • A licitálás esetleges érdeklődés hiányában a kikiáltási ár alá is történhet, a fenti összegeknek megfelelően. Ebben az esetben azonban a ló tulajdonosa az árverést bármikor megszakíthatja, illetve menetét megfordíthatja a számára biztosított tárcsa felemelésével.
   
 • A kikiáltási, illetve az eladási ár bruttó ár, mely magába foglalja a 27 % ÁFA -t
   
 • A ló tulajdonosa a licitáláson nyertes vásárlóval azonnal szerződést köt – a szervezés által biztosított nyomtatványokon – melynek főbb pontjai:
 1. 20% foglaló a szerződés megkötésekor a tulajdonos részére kifizetendő
 2. teljes érték 10 napon belül kiegyenlítendő
 3. a ló 10 napon belül elszállításra kerül
 4. amennyiben az elszállítás csak a 10. napot követően valósul meg úgy a vásárló a többlet napokra 2.000 Ft + ÁFA / nap tartásdíjat köteles fizetni Eladónak
 5. amennyiben a ló vételára 15 napon belül nem kerül kiegyenlítésre, úgy a szerződés semmisnek tekintendő, a ló és az átvett foglaló az Eladót illeti.
Tovább az árverésre kínált lipicai lovakhoz >>

A rendezőség a felvezetésre kerülő lovak listájára vonatkozó változtatás jogát fenntartja.

Szabadkígyós Polgármesteri Hivatala, valamint a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülte a rendezvénnyel kapcsolatban szervezőként és lebonyolítóként működik közre. A Polgármesteri Hivatal saját tulajdonú lovait is árverésre bocsátja, azonban az ezen felül értékesített lovaknál sem foglaló, sem egyéb vételárrészlet átvételére nem jogosult, az árverési nyertes Vevővel és más Eladóval a ló adásvétel körében jogviszonyban nem áll, az értékesítésért semmilyen felelősség nem terheli.


Megközelíthetőség

Elérhetőség

Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete
Telefon, fax: +36 (30) 380-4038
E-mail: lipicaiegyesulet@gmail.com

Kövessen minket a     -on is!

2014.09.01. Forrás: Balogh József polgármester,
dr. Pataki Balázs ügyvezető elnök Lipicailo.hu


Az árverésen értékesítésre kínált lovak listája

 

Hozzászólások