Lovasok.hu
  
Lovasok.hu  »  kérdések - válaszok  »  Lovasterápia  »  Lovaglás emelt talpú cipőben - eltérő hosszú lábbal

Kérdés: Lovaglás emelt talpú cipőben - eltérő hosszú lábbalKb. 10 cm magasított talpú cipőt hordok. Abban maradtunk az oktatómmal, hogy ez kengyel nélküli oktatással küszöbölhető ki. Ezzel nincs is semmi gond. Mostanában viszont nem igazán találom meg az egyensúlyomat. Tudtok olyan gyakorlatokat, ami ennek figyelembe vételével az egyensúlyérzéket növelheti, illetve kiküszöbölhető-e valahogy az izomzat eltérő fejlettségéből adódó erőkülönbség. (pl.: Térddel irányítás/szorítás - igazából ezzel van probléma.) Esetleg van olyan videó, amin ilyeneket tudok nézni?

- Anonim kérdező 2016.06.15. 11:12

 1 válasz

Szakértői válasz:

Kedves Kérdező!
A kengyelben való lovaglást nem kellene kihagyni, meg kellene tanulni könnyűügetni, könnyített vágtábai is lovagolni - a lóval szemben ez a fair. Végtagrövidüléssel élő lovasok gond, probléma nélkül ülnek nyeregben, lovagolnak kengyelben, csupán annyi hogy a kengyelhossz eltérő.
Normál cipőt végy fel lovagláshoz, lovagolj a végtaghossznak megfelelő kengyellel. Az ülés szimmetriájára fokozottan kell ügyelned, ennek érdekében alapos ülésiskolára lenne szükséged, elsősorban futószáron.
Térddel szorítani amúgy sem kell a lovat :-)

A nemzetközi parasport mezőnyben bőven vannak végtagrövidüléses lovasok, a legenyhébb sérültségi kategóriába tartoznak, könnyűügetnek, ugranak :-) Videóikkal, személyes honlapjaikkal, blogjaikkal tele van az Internet.
A ‘csak tanügetést‘ felejtsd el, tanulj meg könnyűügetni :-) S a magasított cipőt vedd le, amikor lovagolsz...
Ha tudok segíteni valamiben, ha adhatok tanácsot, keress meg nyugodtan... A konkrét gyakorlatokat is hosszú lenne leírni, ha akarod, egyszer szívesen megmutatom, legalábbis, hogy jómagam mit gondolok :-)

Andics Bernadett
Gyógytornász, lovasedző, fogyatékossport-szakedző
http://parafenomenek9.webnode.hu

2016.06.15. 12:58


Olvasói válaszok:

Ha segítenél a kérdezőnek, szólj hozzá bátran, de ne feledd, a válaszadás felelősség.

További kérdések lovasterápia kategóriában:


 
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés