Nagy a kereslet a képzett lovászokra!

Néhány hónapon belül számtalan alapszakmát szüntetnek meg és vonnak össze egymással. Rengeteg a nyitott kérdés arra vonatkozóan, hogy 2021-től milyen formában lehet szakmai képesítést szerezni, az azonban biztos, hogy az átalakítások sokkal hosszabb és költségesebb útra terelik a tanulni vágyókat. Mindez sajnos a lovas szakmákat is érinti, így aki ebben az irányban gondolkodik, annak érdemes még most beiratkozni az utolsó OKJ-s tanfolyamokra!

Online jelentkezés a Mesto Csoport Kft. lovász képzésére >>

 

Az egyik ilyen OKJ-s tanfolyamon megszerezhető szakma a lovász szakma, amely az egyik, legösszetettebb lovas szakma. A lovas életben kétségkívül rendkívül keresettek a jó lovász szakemberek, akik igen sokoldalú, változatos és felelősségteljes feladatkört látnak el. Szerencsére egyre több lovarda ismeri fel, hogy a lovász szakma egy igen összetett mesterség, ahol fontos a megfelelő szakmai tudás és közel sem elég a jó fizikum és az állatok iránti szeretet.

Egy szakképzett lovász nem csak a takarmányozásról, az itatásról és az almozásról gondoskodik, hanem többek között képes megkülönböztetni a jó és a rossz minőségű takarmányt, mozgatja, lovagolja és ápolja a lovakat, felismeri a beteg állatot és megteszi a szükséges lépéseket az állatorvos érkezéséig, sőt, még a tenyésztésben is segédkezik.

Mivel a feladatuk részét képzi a lovak mozgatása is, így nem csak a földi munkában kell jeleskedniük, de stabil lovaglási alapokkal kell rendelkezniük.

Online jelentkezés a Mesto Csoport Kft. lovász képzésére >>

A lovászmesterség egyre népszerűbb a hölgyek körében

Annak ellenére, hogy erős fizikumot igényel, egyre több nő szerzi meg a lovász képesítést, amely idén még alig több, mint fél év alatt megszerezhető. A Mesto Csoport Kft. OKJ-s Lovász tanfolyama szerte az országban, 19 helyszínen érhető el. A képzési napok szombatonként vannak ezért a lovász szakma megszerzése idén még akár munka és más képzés mellett is kényelmesen elvégezhető.

Online jelentkezés a Mesto Csoport Kft. lovász képzésére >>

 

2020.07.21. Frisch Andrea, Lovasok.hu
Kép: Pixabay.com

Hozzászólások