2021-től nem lesz ilyen könnyű lovas szakmát szerezni!

2020. évvégével megszűnik az OKJ-s képzési forma, ezáltal a következő évtől egy várhatóan sokkal nehezebb és költségesebb formában lehet majd hozzájutni a tudáshoz, illetve a tudást igazoló bizonyítványhoz, amit egyre inkább megkövetelnek a lovasok között is hazánkban és külföldön egyaránt!

Online jelentkezés a Mesto Csoport Kft. Sportoktató (lovassport) képzésére >>

Miért érdemes lovas végzettséget szerezni?

Hiába nevelkedett valaki lovak között, sajátította el a lovak kommunikációját és képes megvalósítani bármit földről és nyeregben egyaránt, harmóniában, egybeolvadva a lóval – a tudás átadásához ez még kevés!

Nem elég ismerni a lovat, a ló szokásait, viselkedését – az embereket is ismerni kell, sőt mi több, tudni kell, hogy kell kiépíteni azt a hidat, ami alapján létrejöhet ugyanaz a harmonikus kapcsolat a lovas és a ló között, amely számodra már természetesen jelen van.

Más-más módszert követel egy fiatal és egy középkorú lovas képzése. Figyelembe kell venni a lovas korábbi tapasztalatait, esetleges sportsérüléseit, amelynek tekintetében teljesen más edzésterv felépítésére lehet szükség. Az edző és a lovas között teljesen őszinte, nyílt kommunikációra van szükség, de az oktató feladata az is, hogy felismerje azokat a dolgokat is, amelyről a lovas esetleg még nem számolt be. Továbbá fontos elsajátítani többek között azokat a technikákat is, amelyekkel a sportsérülések kockázata minimálisra csökkenthető – itt nem csupán a bemelegítésen van a hangsúly, hanem például a lovagláshoz szükséges eszközökről.

Online jelentkezés a Mesto Csoport Kft. sportedző (lovassport) képzésére >>

Augusztusban indulnak az utolsó OKJ-s sportoktató és sportedző képzések!

A kényelmes ütemben, tervezetten szombatonként tartott oktatásokra a Mesto Csoport Kft. az ország több, mint 20 helyszínére várja a sportedző és sportoktató jelentkezőket. A jelentkezésnek csupán az érettségi bizonyítvány (sportoktatók esetén elég a 8 osztály), egy alapszintű lovas tudás és az egészségügyi alkalmasság a feltétele és alig több, mint fél év múlva, a sikeres vizsgát követően kezedben tarthatod az OKJ-s bizonyítványodat!

Online jelentkezés a Mesto Csoport Kft. képzéseire >>

 

2020.07.14. Frisch Andrea, Lovasok.hu
Kép: Canva.com

Hozzászólások