keresés a lovardák között

Lovaspraxis Lógyógyászati Szolgáltatás Dr. Molnár József vezetésével
Lovaspraxis - Lógyógyászati Szolgáltatás

|ƒ Magunkról |ƒ Sántaságvizsgálat |ƒ Adásvételi vizsgálat ƒ| ƒRöntgen vizsgálat |ƒ Ultrahang |ƒ Sebészet |ƒ Regeneratív gyógyászat ƒ| Akupunktúra |ƒ Fogászat |ƒ Légzőszervi vizsgálat  ƒ| Szemészet ƒ| Sürgősségi ellátás ƒ|

2004 óta működik önálló praxisunk, melynek keretében helyszíni ellátást végzünk lovak mindenféle gondjának-bajának ellátásában. Bár munkánk a hagyományos, nyugati típusú orvosláson alapul, gondolkodásunkat elsősorban ez irányítja, próbálunk nyitottak lenni az alternatív gyógyászat irányvonalaira is.

Ennek függvényében nagyon eredményesen alkalmazzuk az akupunktúrát, gyógynövényeket és örömmel működünk együtt a csontkovácsolás művelőivel.

Az alapellátáson kívül, melyet minden lóval foglalkozó állatorvosnak ismernie kell, törekedni kell, hogy elmélyüljünk egy-egy szakterületen. A mi praxisunk elsődleges szakterülete a mozgásszervi betegségek vizsgálata és kezelése, melyet a röntgentől az egyszerűbb műtétekig napi szinten végzünk. Egyik alapelvünk a szoros együttműködés a ló patkolókovácsával.

Szerencsére az állatorvos-tudomány rohamléptékkel fejlődik, egyre több és jobb vizsgálati és kezelési lehetőséggel gazdagítja az állatorvosokat, de ehhez folyamatosan fejlesztésekre és továbbképzésekre van szükség. Igyekszünk a lehető legtöbb energiát fordítani erre.

A Lovaspraxis állatorvosai:

Dr. Molnár József

1998-ban végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. Egy év gyakornokság után, melyet a Sebészeti és Szemészeti Tanszéken töltöttem, további két évet az Egyetemen töltöttem sebészként. Az Üllői Nagyállatkórház indulásakor engem ért az a megtiszteltetés, hogy az első beteg lovat elláthattam. Később elkezdtem saját utamat járni. Szerencsét próbáltam Katarban, majd végül saját praxis működtetésébe kezdtem. 2005-ben a Magyar Állatorvosi Kamara Lógyógyász Specialistája lettem. Folyamatosan részt veszek továbbképzéseken hallgatóként és előadóként is. Kedvenc szakterületem a sebészet és a sántaság, és mindent megteszek, hogy ezeket a legmagasabb szinten műveljem.

Három gyönyörű és okos kislány igen büszke édesapja vagyok. Két erdélyi kopómat a legtöbb lovardában jól ismerik, mellettük két macska gyarapítja az állatsereget. Feleségem szintén állatorvos, sokat támogat a munkában. Szerencsére a munkám egyben a hobbim is, hiszen nem sok időt hagy az egyéb érdeklődéseimre, mint az olvasás és a természetjárás.

Dr. Bocz Nóra

Már gyerekkoromban rabul ejtett a lovak varázslatos világa, 12 évesen kezdtem lovagolni, 2004-től pedig a saját lovamról gondoskodom, így már az egyetemre kerülésem előtt határozott volt a cél: lovakkal foglalkozó állatorvos szeretnék lenni. Ez meghatározta a tanulmányaimat, az egyetemi éveket. Az Üllői Lógyógyászati Tanszéken és Klinikán eltöltött sok kötelező és önkéntes ügyelet mellett először 2011-ben volt lehetőségem ösztöndíjjal külföldi tapasztalatra szert tenni. Egy hónapot töltöttem el Hannoverben az Egyetemi Lóklinikán, ami rendkívül nagy hatást gyakorolt rám. Megértettem, hogy mind a gyakorlatban, mind pedig elméletben nagyon magas szintű tudásra kell szert tennem, hogy jó állatorvos lehessek, és ez csak úgy érhető el, ha az ember minél többet lát, minél többet tanul.

Innentől kezdve ennek érdekében minden lehetőséget megragadtam: ösztöndíjakkal 5 hónapot a Berlini Egyetemi Kisállat- és Lóklinikán, egy hónapot a Berni és egy hónapot a Brünni Egyetemi lóklinikán töltöttem. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ezeken a rendkívül jól felszerelt, nagy esetszámmal és rendkívül magas szakmai színvonalon dolgozó klinikákon végezhettem gyakorlatot, és mindazokra a tapasztalatokra és tudásra szert tehettem, amit itthon Magyarországon is kamatoztathatok. Az egyetemet 2014-ben summa cum laude fejeztem be, de a tanulás nem ért véget, eddig is és ezután is számos hazai és nemzetközi konferencián vettem és veszek részt.

A lovaglás mellett hobbim a sportolás, különösen a futás, szeretem megmérettetni magam amatőr versenyeken is. Emellett szeretek a családommal, barátaimmal lenni és szívesen utazom.

Elérhetőségek:

Dr. Molnár József

Telefon: +36 30 279 0916

Dr. Bocz Nóra

Telefon: +36 30 722 5766
 
Honlap: lovaspraxis.hu
Facebook oldal: facebook.com/lovaspraxis

2015.03.11. Lovaspraxis.huCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés