keresés a lovardák között
Főoldal   »   Terápiás lovaglás

Bátor Tábor

„Irigylem a tábor telekszomszédait…
mert az ő földjük a CSODÁ-val határos!”

– Andi, 14 éves

Jelentkezz lovas önkéntesnek a Bátor Táborba február 16-ig!

A Bátor Táborban öröm a lovas feladatkörben tevékenykedni, hiszen a program szervezői két szelíd és hálás lóval (Petra és Szellő) dolgozhatnak együtt, akik szívesen veszik, ha a hátukon gyerekek ülnek vagy fekszenek, labdáznak, vagy akár célba dobnak. Ilyen és hasonló foglalkozásokat bonyolítanak le a lovasok, miközben gondoskodnak róla, hogy a gyerekek teljes biztonságban ismerkedhessenek a lovakkal. Feladatuk továbbá, hogy a többi cimborával együttműködve, kreativitásukat kibontakoztatva színessé, jó hangulatúvá varázsolják a tábort.
A cimborák nem mások, mint azok az önkéntesek, akik évente százával vannak jelen a táborokban, hogy megteremtsék a bátorító, vidám atmoszférát, ami lehetővé teszi, hogy a gyerekek sikerélményekkel és pozitív tapasztalatokkal gazdagodjanak és önbizalmat szerezzenek a táborban.

A Bátor Tábor Alapítvány immár 12 éve teszi lehetővé évente 700 daganatos és cukorbeteg gyermek ingyenes élményterápiás táborozását, és járul hozzá ahhoz, hogy a gyerekek olyan élményekben részesüljenek, amik erőt adnak a gyógyuláshoz.
Közép-európai élményterápiás központunk Hatvanban működik, ahol ingyenesen fogadjuk a daganatos betegségekben, haemofíliában, cukorbetegségben vagy ízületi gyulladásban érintett gyerekeket és családjukat.  A Bátor Tábor a gyógyszeres kezeléseket, és orvosi beavatkozásokat kiegészítve gyógyít, sok-sok izgalmas és érdekes élménnyel, játékkal, sikerélménnyel. Évente 460 gyerek táborozik velünk, mintegy 450 önkéntes közreműködésével. A Bátor Tábor nem a betegségről vagy a korlátokról szól, hanem az életről, a lehetőségekről és az összetartozásról.


 

Ha szeretnél Te is önkéntesként a Bátor Tábor vidám és dinamikus csapatával 2014 nyarán a tíz napos táborok valamelyikében gyerekeket táboroztatni, 2014. február 16-ig van lehetőséged jelentkezni a Bátor Tábor adatbázisán keresztül. Kérdéseket várjuk az a.kiss@batortabor.hu címen.

„Az orvosok az életemet, a Bátor Táborosok az életkedvemet adták vissza!” – Dóri, táborozó

Részletekért látogass el a Bátor Tábor honlapjára >>


Mi is az a Bátor Tábor?

A Bátor Tábor Alapítvány 2001 óta valósítja meg ingyenes élményterápiás táborait daganatos és cukorbeteg gyerekeknek.

Évente 460 gyerek táborozik velük, mintegy 450 önkéntes közreműködésével. A Bátor Tábor nem a betegségről vagy a korlátokról szól, hanem az életről, a lehetőségekről és az összetartozásról. A tábor programjai sikerélményt nyújtanak a gyerekeknek, ami növeli önbizalmukat és önértékelésüket, ezáltal megerősödve, bátrabban térhetnek vissza a hétköznapokba.

Röviden a programról:

A Bátor Tábor két terápiás lova: Petra és Szellő. A foglalkozásokra kb. 10 fős gyerekcsoportok érkeznek. A foglalkozás elején elmondjuk a szabályokat, mire kell vigyázni, egy kis barátkozás a lovakkal, simogatás, kefélés, aztán jöhet a lovaglás.

Bátor Tábor

Élményterápia Daganatos és Krónikusan Beteg Gyerekeknek

Adjunk esélyt a beteg gyerekeknek a kalandokkal, élményekkel teli gyerekkora, mert igazi hősként állnak helyt a sokszor fájdalmas mindennapokban! A Bátor Tábor közel 1900 önkéntessel, szakorvosok közreműködésével azon fáradozik, hogy ingyenes táboraiban minél több súlyosan beteg gyermek részesüljön a gyógyító élményekben.

Kérjük, segítsd céljainkat adód 1%-ával!

Bátor Tábor Alapítvány
Adószám: 18107913-1-41
www.batortabor.hu
Hozzászólások:Legtöbb lájkot kapott cikkeink:

   
  tereplovaglás, fedett lovarda, lovas táborok, bértartás, csapatépítés a Bakonyban   Horze Lovasáruház   KLP   TAnita lovasbolt Érd   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés