keresés a lovardák között

Pótfelvételi lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzésre
Lovas vagy és másoddiplomát szeretnél? Itt a lehetőség: a Testnevelési Egyetem pótfelvételit hirdet diplomával rendelkező lovasok részére lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzésre, a 2016/2017-es tanévre. A pótfelvételire 2016. szeptember 16-ig jelentkezhetsz.

Lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzésről

A képzés elsődleges célkitűzése olyan széles műveltségi körű lovas értelmiségi réteg kinevelése, melynek tagjai kellő nyitottsággal, alázattal, munkájuk és szaktudásuk iránti nagyfokú igényességgel felruházva képesek lovas társadalmunk épülését szolgálni, szakszerű oktató-nevelő tevékenységgel a lovaskultúrát a társadalom széles rétegeiben megismertetni, hagyományaink talajába a legújabb ismereteket ágyazva a lovaságazat felvirágoztatását hatékonyan elősegíteni.

A lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzés elsődleges célkitűzése olyan széles műveltségi körű lovas értelmiségi réteg kinevelése, melynek tagjai kellő nyitottsággal, alázattal, munkájuk és szaktudásuk iránti nagyfokú igényességgel felruházva képesek lovas társadalmunk épülését szolgálni, szakszerű oktató-nevelő tevékenységgel a lovas kultúrát széles körben megismertetni, hagyományaink talajába a legújabb ismereteket ágyazva a lovaságazat felvirágoztatását hatékonyan elősegíteni.

 • Képzés időtartama: 4 félév
 • Kontaktórák száma: 600, amelyből gyakorlati lovasoktatás és lovaglás 160 óra
 • Képzés formája: levelező, önköltséges
 • Tandíj félévenként: 250.000, melyre részletfizetés, illetve diákhitel igényelhető!
 • Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 16. péntek
 • Pótfelvételi dátuma: 2016. szeptember 21. szerda, Sóskúti Lovas- és Élménypark

Jelentkezés a pótfelvételire

A lovaskultúra oktató szakra jelentkezni a határidőre leadott, szabályosan kitöltött jelentkezési lappal lehet.

Letölthető jelentkezési lap »

A jelentkezési lapot postai úton a Lovassportok Csoport címére (1525 Pf. 69, Testnevelési Egyetem, Lovassportok Csoport), vagy aláírással szkennelve a lovaskultura@tf.hu e-mail címre juttasd el 2016. szeptember 16-ig.

Tanulj a legjobbaktól

Kassai Lajos, Lezsák Levente, Dallos Zsófia - és még megannyi remek lovas szakember!

Tanulj a legjobbaktól, és szerezz lovas másoddiplomát a TF-en! Győrffy-Villám András, Tuska Pál, Bába András, Pénzes Gábor, Langer Dóra, Varga Kata, Zupán Péter, Páska Ildikó mind mind tanítani fogja a Lovaskultúra oktató szakra jelentkezőket. És ez nem a teljes lista!

 • Akkor is érdemes elvégezned a szakot, ha nem a lovazásból szeretnél élni, hanem "csak" lovas ismereteidet szeretnéd kamatoztatni.
 • De! Ha a célod lovas szolgáltató vállalkozás üzemeltetése, akkor jó, ha tudod, hogy ezzel a képesítéssel nem kell külön mezőgazdasági végzettség, hogy földtulajdonos lehess.
 • És nincs szükséged OKJ-s lovas túravezetői papírra sem!
 • A pPótfelvételi jelentkezési határideje: 2016. szeptember 16.
 • Felvételi tájékoztató: http://www.lovaskultura.net/felveteli.aspx

Felvételi vizsga

 • Helyszín: Sóskúti Lovas- és Élménypark, 2038 Sóskút, Bajcsy-Zsilinszky út 61.
 • Ruházat: alkalomhoz illő, normál lovas ruházat (kobak, lovasnadrág, csizma, ing, stb.), de nem kötelező a versenyfelszerelés
 • A felvételi vizsgára a TF lovat biztosít, de igény szerint saját lóval is lehetséges a vizsgát teljesíteni
 • A Sóskúti Lovas- és Élményparkban lehetőség van gyakorolni, elérhetőségeik a http://lovassport.hu honlapon megtalálhatók
 • Felvételi vizsga díja: 5.000.- Ft (saját lóval 3.000.- Ft), melyet a vizsga megkezdése előtt a helyszínen, készpénzben kérünk rendezni
 • Felvételi vizsgaprogram: A1 Díjlovagló feladat (időtartam kb. 3 perc 30 mp, 20x40 négyszög)

Hagyomány és korszerűség - ez a TF

A Testnevelési Egyetem egyike a világ legrégebben alapított testkulturális felsőoktatási intézményeinek. Egyszerre jellemzi a tradíciók megőrzése és az állandó változás, megfelelés a kor követelményeinek, mely lovas képzéseinkben is visszatükröződik.

Kevés olyan egyetem van a világon, ahol ilyen jól ötvöződik az oktatói karban és a képzésben a sportszakmai gyakorlat és a sporttudomány. Ennek is köszönhető, hogy a TF világszinten a legismertebb és legelismertebb a magyar testkulturális felsőoktatási intézmények közül. 

A TF küldetése az elmúlt 90 esztendő alatt sokat változott és tartalmilag gyarapodott, melynek eredményeként immár három – OKJ, BSc, és posztgraduális – szinten nyújt lovas sportszakmai képzéseket. 

A Testnevelési Egyetem és a továbbképzés céljai

 • A testkultúra társadalmilag jelentős területeinek magas szintű művelése,
 • az ezen alapuló és a társadalom igényeinek megfelelő, tudományos ismereteken nyugvó szakemberképzés;
 • valamint  a nemzet érdekeivel összhangban hozzájárulás a népegészségügy aktuális problémáinak megoldásához.

Mindezeket a célok a lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzésben is irányadónak tekinthetők.

Mely területeken hasznosítható a lovaskultúra oktató végzettség?

 1. Sport – lovasoktatás,  edzésvezetés, versenyeztetés

  A hallgató a lovaskultúra szakirányú továbbképzésen folytatott tanulmányainak beszámításával Lovas Sportedző OKJ-s végzettséghez juthat a szükséges vizsgák sikeres teljesítését követően. A lovaskultúra oktató végzettség ezen felül bekerül a termőföldvásárláshoz szükséges végzettségek közé is.

  A Magyar Lovassport Szövetség az edzői regisztrációhoz szükséges szakmai végzettségként ismeri el, valamint az itt végzettek külön vizsga és kötelező továbbképzések nélkül regisztrálhatnak lovasiskolai oktató-futószárazónak.
   
 2. Szabadidő és turizmus

  Rekreációs célú lovas foglalkozások, táborok, lovastúrák szervezése, vezetése. A TF-en végzett szakember lovasturista-csoportokkal kapcsolatos tevékenységeket folytathat a sportképesítésekről szóló rendelet értelmében.
   
 3. Szolgáltatás, létesítményüzemeltetés

  A TF-en végzett szakember szakmai tevékenységért felelős vezető lehet, akár saját lovas vállalkozásában is, a lovas szolgáltatókról szóló rendelet szerint.
   
 4. Oktatás-nevelés

  A lovas szakemberek talán legfontosabb feladata a társadalom mélyebb rétegeihez is eljuttatni a múltunkhoz és hagyományainkhoz oly szorosan kapcsolódó lovaskultúrát. A TF-en végzett szakember lovaskultúrával kapcsolatos tantárgyakat és ismereteket taníthat, akár általános-, közép-, és felsőoktatásban is a köznevelésről szóló törvény értelmében. A Kincsem Nemzeti Lovas Stratégiához kapcsolódó iskolai lovasoktatásban vezető szerepet tölthet be.
   
 5. Kutatás és szaktanácsadás 

  TDK, PhD, TF kutatólabor - Ha van egy jó téma, a TF megadja hozzá a szervezeti keretet!

  A TF-en végzett szakember állami és magánszektorban is keresett szakértő a lovaságazati projektek tervezésében és kivitelezésében.

  A fentieken túl a TF-en végzett hallgatók közül néhányan a lovasterápia, a lótenyésztés, és az élsport területein is tevékenykednek. Az ezekhez szükséges speciális képzésekhez is remek alapot, kiegészítést nyújt a lovaskultúra oktató végzettség.

Felvételi követelmények

 1. Felsőfokú végzettséget igazoló diploma bármilyen tudományterületen
  (hagyományos főiskolai vagy egyetemi,  BSc,BA, MSc, MA)
 2. A felvételi vizsgán az A1-es díjlovagló feladat korrekt bemutatása
 3. Házi- vagy sportorvos által igazolt, lovagláshoz megfelelő fizikai és egészségi állapot

További információk a lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzésről

 
 

Frissítve: 2016.09.14.
Testnevelési EgyetemCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés