keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

ÖkoLÓgiai patanyom: a lovak már a városban vannak
Te meglepődnél, ha lóval találkoznál a bankban vagy a villamoson? Jobb, ha minden eshetőségre felkészülsz, mert a lovak olykor a lehető legfurcsább helyeken bukkannak fel – bár olykor nem teljesen önszántukból.

Ló egy írországi villamoson

Legutóbb egy írországi villamoson utazó ló képe járta be az internetet. A villamosvezető hamar észrevette a szokatlan utast és megkérte gazdáját, hogy lovával együtt hagyja el a járművet. A meghökkent utazóközönség addig szerencsére készített néhány fotót a szokatlan utasról. Azt nem tudni, hogy a ló vajon rendelkezett-e érvényes menetjeggyel, vagy bérlettel.

Amerikában az is előfordul, hogy egyenesen a bankba mennek a lovak. Star, az 5 éves morgan gazdájával már évek óta jár a Susquehanna Bankba. A ló az ügyintézés ideje alatt általában legelészett, de a bank munkatársai már minden alkalommal kockacukorral kényeztetik, így jogosan feltételezhetjük, hogy Star a helyik bank legelégedettebb ügyfele. A Susquehanna Bankban nem csak a lovaknak jár a figyelmesség, a gazdáikkal érkező kutyák is jutalomfalatot kapnak. 

Star a bankban

De ne lepődj meg akkor sem, ha esetleg a McDonalds parkoLÓjában futsz össze patásokkal. A gyorsétteremláncnak már olyan étterme is van, ahol külön parkoLÓ várja a patásokat:

McRide: ParkoLÓ éhes lovasoknak

Nem kevésbé szokatlan hely egy ló számára egy budapesti aluljáró sem, de Nyárasdi Marianna Jana, a Fiatal Szabadidomítók Közösségének tagja és lova igazi kozmopolitaként közlekednek a nagyvárosban is:

Lóháton a városon keresztül a Lovas Gálára

A szürreális helyek versenyében jó eséllyel indulna az a szerencsétlen lengyel patás, akit dolga végeztével egy panelház erkélyén helyzett el ideiglenes gondviselője. Kettőjük közül a ló volt az okosabb, aki nyugodtan szemlélődve várta, hogy érte jöjjön gazdája: 

Ló az erkélyen

Ha nagyobb távolságokra indul az ember és lova, akkor például akár az autó is kényelmes választás lehet - na de nem így:

Póni a Pandában

De miért is lepődnénk meg? Az elmúlt évek során láttunk már metrózó pónit Berlinben:

HÉV megállóban várakozó patást a Filatorigátnál:

Fotó: Printz Rita

De olyan gazdi is volt, aki nem elégedett meg a várakozással, hanem a MÁV egyik elővárosi járatára kísérelt meg felszállni hátasával:

Fotó: Németh Tamás

2015.09.22. Forrás: lancasteronline.comthejournal.ieCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés