keresés a lovardák között

29 millióért futottak a lovak St. Moritz jegén
Idén is izgalmas futamokat láthattak a White Turf látogatói. Az utolsó, harmadik versenynapon 14.000 néző előtt zajlott a hét, összesen 103.000 svájci frank, azaz több mint 29 millió forint összdíjazású futam.

A három versenyszámban megrendezett St. Moritz-i White Turf érdekessége, hogy a versenyeket 1800 méter magasan, egy 44 méter mély tó 60 cm vastag jegén rendezik meg 1907 óta. A három versenynapos rendezvény az elmúlt néhány évtizedben Endagin völgyének legismertebb sporteseményévé lépett elő.

A Gübelin 76. Grand Prix győztese Fabrino, Miroslav Weiss zürichi Urdorfer istállójának 7 éves ménje, akit a versenyben Olivier Placais lovagolt. A 2011-es Swiss Derby-t nyerő mén 2000 méter után nyolc hosszal járt Marunas előtt, aki végül a második helyet szerezte meg. Mögötte két hosszal lemaradva futott be a Steve Drowne által lovagolt Al Destoor

A tavalyi év győztese, Terry Gahn megismételte győzelmét az idei Grand Prix BMW-ben, a White Turf legrangosabb ügető versenyszámában is. A második helyet Rebecca de Corday szerezte meg Silvan Krüsi-vel, harmadik a Patchino-t hajtó Evelyne Frankhauser lett.

A Grand Prix CREDIT SUISSE síjöring versenyt idén első alkalommal nyerte hölgy, mégpedig Leta Joos Decorummal. Dreamspeed és Franco Moro ezen a versenynapon csak az ötödik helyet szerezték meg, de mivel a megelőző két versenyt megnyerték, ők kapták a CREDIT SUISSE Skijoring Trophy-t.

Az idei H.H. Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship (IFAHR) győztese a tíz éves Al Janoob lett Maria Hagman Eriksson svéd istállójából. Lovasa Astrid Wullschleger volt. Bakos Szilvia a 10. helyet érte el az 1600 méteres futamban Pamills Lipse nyergében.

Ez St. Moritz-i futam a H.H. Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship sorozatának egyik állomása. A bajnokság versenyeit hölgy zsokéknak rendezik a világ különböző pontjain. A versenysorozat zárására novemberben kerül sor Abu Dhabiban – Astrid Wullschleger már biztosan ott lesz.

2015.02.27. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: whiteturf.ch, Fotó: Sportheute.ch, worldguide.euCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés