keresés a lovardák között

Lovak vakcinázása, védőoltásai
A vakcinázás a betegség megelőzését szolgáló óvintézkedés. Mindenki tudja hogy szükséges, mégis, amikor sor kerül rá, a többség elbizonytalanodik, mit, mikor és hogyan kell adni a lónak. Segítünk, hogy kiismerd magadat a védőoltások és betegségek között!

Cikkeink a témával kapcsolatban:

 Milyen ma egy korszerű oltási protokoll?
Az állatorvosnak ismernie kell az adott régióban előforduló kórokozókat és a lovat is. Ezért nincs egységes, minden lóra illő vakcinázási protokoll.


 Néhány szó a lovak vakcinázásáról
A vakcinázás a betegség megelőzését szolgáló óvintézkedés. Magyarországi körülmények között a következő betegségek ellen szoktunk vakcinázni.


 Dr. Filipsz István - A lovak vakcinázása
A lovak vakcinázása, akár versenylovaink, akár hobbilovaink vannak, hozzátartozik a lótartáshoz. A vakcinázás komoly költséget jelent a lótulajdonos számára, ezért jó tudni, miért és mi ellen vakcinázzunk, mert ennek az ismeretnek a hiányában gyakran hajlamosak vagyunk mindezt csupán "szükséges rossznak" tartani és akár elhanyagolni.


 Védjük meg lovainkat - a fertőző betegségektől!
Lóinfluenza, herpeszvírus-fertőzések, tetanusz (merevgörcs), veszettség, mirigykór


 Szükséges oltások
A tetanusz, herpesz, influenza, veszettség elleni védőoltások időszerűségéről és gyakoriságáról.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés