keresés a lovardák között

Világbajnoksághoz méltó akadályok a maratonpályán
Az izsáki Egyesfogathajtó Világbajnokság maratonpályáját Fintha Gábor, Magyarország egyedüli "O" minősítésű pályaépítője építette, aki már számos világversenyen bizonyította felkészültségét.

Fintha Gábor (Fotó: Hippoevent.at)

Fintha Gábor a következőképp foglalta össze, hogy mi várja a hajtókat a szombati maratonon: "Nyolc akadályt építettünk a hajtóknak. Minden akadályban láthatunk rövidebb, de kockázatosabb, nehezebb fordulókkal meghajtható útvonalakat és vannak biztonságosabb, de hosszabb útvonalon hajthatók alternatívák is. Igyekeztem úgy tervezni az akadályokat, hogy a lehető legjobban kihasználják a hajtók az akadályok adta lehetőségeket.  

Az akadályok mindegyike világbajnoki színvonalú. Az élen csak kockázatot vállalva lehet végezni. A talaj – a múlt heti reménytelennek tűnő helyzet után – mára teljesen megfelel a kívánalmaknak. Egy-két hely van, ahol még kissé nedves, ott faforgáccsal tettük biztonságossá. Azért, hogy ma ilyen körülmények várják a versenyzőket, az elmúlt héten egy emberként küzdött mindenki a rendezők részéről." 

A maratonpálya egyik akadálya

9.00-kor kezdetét vette az maraton versenyszám, ahol díjhajtásban elért eredmények fordított sorrendjében startolnak a versenyzők. A magyarok közül elsőként Gáspár Zoltán állt starthoz 9.50-kor. A további sorrend:

10.35 Jámbor Vilmos 
10.40 Kun Andrea 
12.15 Rondzik Gábor 
12.45 Lantos Gábor 
13.10 Hódi Károly
13.45 Gáspár Szilvia 
14.00 Nyúl Katalin 
14.40 Fábián László 

2014.09.27. Forrás: VB Médiaközpont
Fotó: VB Médiaközpont és Hippoevent.atCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés