keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

AranyLÓ hétvége: Magyar arany a junior lovastorna EB-n
Szenzáció a kaposvári Pannon Lovas Akadémián: a magyar válogatott Bence Balázs szerezte meg az aranyérmet a hazai rendezésű junior lovastorna Európa-bajnokságon.

A 18 esztendős kaposvári sportoló a szakág eddigi legjobb magyar utánpótlás eredményét érte el: Villányi Krisztina tanítványa a 15 induló közül, német és osztrák riválisa előtt, nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten hódította el az első helyezést.

Bence Balázs kötelezői

A négynapos viadalon 13 nemzet 150 sportolója vett részt. A magyar csapat a kilencedik, a páros a hatodik helyen fejezte be a küzdelmeket, a női egyéni döntős Pakot Anna pedig a 14. helyen zárt. 

Bence Balázs a Lovas Akadémia SC válogatott versenyzője 2014-ben két nemzetközi viadalt is nyert, és a remek forma kitartott az év fő versenyéig. A Kaposvármost.hu hírportálnak így nyilatkozott a junior Európa bajnok:

Az aranyat érő kűr

"Én nem gondoltam volna, hogy ilyen szép eredményt sikerül elérni. A dobogónak örültem volna, mert nem sok férfinek sikerült ez Magyarországon eddig. Nagyon örülök, hogy végül sikerült megnyernem az EB-t. Én remélem, ez még nem a csúcs. Vannak vb-k, Világkupák, és talán idővel sikerül ott is jól szerepelni a felnőtt mezőnyben. 2007 óta sokat fejlődtem, erősödtem, nőttem, Villányi Krisztina is egyre jobban edzett, és most egy olyan szintre léptünk, ahol már megjegyeznek minket a külföldiek is."

16 esztendős, szintén kaposvári Tóth Ákos eljutott a döntőig, ahol azonban nem kísérte szerencse a szereplését. Végül tizenötödikként zárt. 

"Igazából a mennydörgéstől megijedt a ló. Ugrani akartam volna, de kiszaladt alólam. Megpróbálhattam volna megfogni a hevedert, meghúztam volna, de akkor még pontot is levontak volna. Ettől függetlenül nagyon jó volt hazai környezetben versenyezni, nagyon sok szurkolónk volt, ismertük a pályát meg mindent" mondta Tóth Ákos.

Villányi Krisztina nemcsak a három kaposvári fiút készítette fel az EB-re, hanem a szövetségi kapitányi tisztet is ellátta:

"Balázson kívül nem volt másnak dobogós esélye. Meglepetés volt Pakot Anna döntős helyezése, aki pónival versenyzett. Nem tudtuk, mit szól hozzá a zsűri, de bejött a dolog, nagyon jó volt rajta dolgozni."

A négy versenyszámból hármat az osztrákok nyertek meg, a legnagyobb tapsot pedig a MOL Tehetségprogram tagja, a sporttörténelmet író Bence Balázs kapta, aki hazai környezetben jutott el a csúcsra.

2014.08.04. Forrás: Kaposvarmost.hu

 
AranyLÓ hétvége: Magyar arany a junior lovastorna EB-n

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés