keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa 2012/2013
's-Hertogenbosch, Hollandia

Véget ért a minősülés a Világkupa Döntőre

Ezen a hétvégén ’s-Hertogenbosch-ban volt a lovasoknak utoljára lehetőségük pontokat gyűjteni az április végi göteborgi döntőre. A tavalyi Világkupa Döntő helyszínéül szolgáló pályán a fiatal David Will nyerte az idei utolsó fordulót.

Kilenc összevető mérkőzött meg a nyugat-európai Világkupa utolsó értékes pontjaiért. Éppen lecsúszott az összevetésről Ludger Beerbaum, aki ugyan verőhiba nélkül, de az alapidő túllépéséért kapott 1 hibaponttal teljesítette a pályát. Zinedine (Guidam x Heartbreaker), akivel Neumünsterben ötödik helyen végzett, ismét megmutatta jó képességeit.

Első összevetőként a veronai Világkupán harmadik és a londoni második helyezett Malin Baryard-Johnsson és H&M Tornesch (Lux x Libero H) érkeztek a pályára, akik szokásukhoz híven nagyon gyors hibátlannal kezdték a versenyt.

Nem vezethettek azonban sokáig, mert a fiatal David Will Colorittel (Coriano x Capitol I) azonnal meg is előzte őket. A páros már Dortmundban is megmutatta, hogy nagyon gyors tud lenni, azonban ott egy fával végül csak ötödik helyen zártak, most viszont szenzációsan gyors lovaglással feladták a leckét a világ legjobbjainak.

A lyoni második helyezett Ludo Philippaerts Challenge v. Begijnakker (Chellano Z x Palestro v. Begijnakker) nyergében kettőt ütött. Őt követte Edwina Tops-Alexander és Cevo Itot du Chateau (Le Tot de Semilly x Galoubet A), aki ebben a szezonban Genfben volt nyerő formában. A kis ló nagyon küzdött, hogy legaloppozza Colorit időeredményét, de végül 11 másodperccel rosszabb idővel ért célba.

A londoni olimpiai ezüstérmes holland csapat tagja, Jur Vrieling és VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) egyet ütöttek a pálya legelején, utána lassan értek célba. Szintén egy fával végzett csapattársa, Marc Houtzager, aki most Sterrehof's Uppity-t lovagolta (Guidam x Epilot).

Copin van de Broy (Darco x Brownboy), aki Gregory Wathelet-vel 2011-ben Mechelenben nyerni tudott, és mostani lovasával, Marcus Ehninggel Veronában hatodik volt, most is brillírozott, de az idejük csak a harmadik helyre lett elég.

Utolsóként a másik két szürkének maradt esélye Colorit és David Will megelőzésére. Kevin Staut a mezőny egyetlen kancájával, a Stuttgartban nyerő Silvanával (Corland x Widor) a kombinációban egyet ütött. Gerco Schröder pedig New Orleansszel (Colbert x Carthago) Hong Konghoz hasonlóan a leglassabb hibátlant lovagolta.

A fordulók győztesei közül csak az első fordulót nyerő Jeroen Dubbeldamnak nem sikerült a minősülés, de megvan, hogy a nyugat-európai liga versenyei alapján kiket láthatunk az április végi göteborgi Világkupa Döntőn: Sergio Alvarez Moya, Christian Ahlmann, Kevin Staut, Pius Schwizer, Luciana Diniz, Meredith Michaels-Beerbaum, Marcus Ehning, Edwina Tops-Alexander, Malin Baryard-Johnsson, Denis Lynch, Marc Houtzager, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson, Gerco Schröder, Penelope Leprevost, Roger-Yves Bost, Hans-Dieter Dreher, Steve Guerdat. A 18 legjobb lovas közül Edwina Tops-Alexander Ausztráliáért lovagol, így Rolf-Göran Bengtsson is bejutott a döntőbe.

Eredmény >>

Rolex FEI Világkupa ranglista 2012/13 >>

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

Pénzdíj

1. David Will Németország Colorit

0

0

35,73

45 000 €

2. Edwina Tops-Alexander Ausztrália Cevo Itot
du Château

0

0

35,84

36 000 €

3. Marcus Ehning Németország

Copin van
de Broy

0

0

36,68

27 000 €

4. Malin Baryard-
Johnsson
Svédország H&M Tornesch
1042

0

0

36,78

18 000 €

5. Gerco Schröder Hollandia

New Orleans

0

0

38,41

12 600 €

6. Kevin Staut Franciaország Silvana HDC

0

4

36,31

9 900 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu
2013. március 17.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés